Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejistu Elvja Merzļikina, Zemgus Girgensona, Rūdolfa Balcera un Teodora Bļugera pārstāvētās komandas sestdien piedzīvoja zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs.

Vārtsarga Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 3:5 (1:1, 1:3, 1:1) atzina Ņujorkas "Rangers" pārākumu.

Mājiniekiem vārtus guva Jakubs Vorāčeks, Ēriks Robinsons un Aleksandrs Teksjē. Ņujorkiešiem pa divām reizēm izcēlās Artēmijs Panarins un Kriss Kreiders, bet vārti un rezultatīva piespēle bija Džeikobam Trubam.

Elvis Merzļikins šajā duelī atvairīja 36 no 41 pretinieku mestās ripas. Otrā laukuma galā Igors Šestjorkins tika galā ar 31 metienu, bet trešā perioda 14. minūtē pēc sadursmes ar Vladislavu Gavrikovu viņš tika nomainīts pret Aleksandru Georgijevu, kurš neitralizēja divas ripas.

Merzļikins šajā sezonā piedalījies septiņās spēlēs, kurās izcīnījis piecas uzvaras, ielaidis vidēji 2,42 ripas un atvairījis 92,9% metienu.

Latvijas hokejistam šī ielaisto vārtu ziņā ir neveiksmīgākā spēle šosezon. Merzļikins iepriekš tieši pret "Rangers" komandu bija ielaidis četras ripas, piedzīvojot pirmo zaudējumu šajā sezonā.

Tikmēr uzbrucēja Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 4:5 (1:1, 1:2, 2:2) zaudēja Toronto "Maple Leafs".

Toronto hokejisti trešajā periodā izlaida divu vārtu pārsvaru, tomēr 12 sekundes pirms pamatlaika beigām Morgans Railijs panāca 5:4. "Maple Leafs" izcīnīja astoto uzvaru pēdējās deviņās spēlēs.

Uzvarētāju vārtsargs Džozefs Vols savā NHL debijā atvairīja 23 metienus, bet Ārons Dels, aizvadot pirmo maču "Sabres" rindās, tika galā ar 21 metienu.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 20 sekundes, no tām vienu minūti un 20 sekundes vairākumā un vienu minūti un astoņas sekundes mazākumā. Viņš atzīmējās ar vienu spēka paņēmienu un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latvijas izlases uzbrucējs šosezon 14 spēlēs guvis trīs vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu.

Neveiksmi piedzīvoja arī uzbrucēja Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks", kas viesos ar 2:6 (1:2, 0:2, 1:2) piekāpās Kolorādo "Avalanche".

Mājiniekiem ar vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sems Žirārs. "Avalanche" pēdējos divus mačus uzvarējusi ar vārtu attiecību 13:3.

"Sharks" rindās vārtus guva Logans Kutūrs un Aleksandrs Barabanovs. Piektdien komandā varēja atgriezties Sanhosē vienības galvenais treneris Bobs Bogners un septiņi hokejisti, kuriem iepriekš liedza spēlēt Covid-19 protokols.

Rūdolfs Balcers sestdien spēlēja 16 minūtes un 22 sekundes, no tām divas minūtes un 57 sekundes mazākumā un 33 sekundes vairākumā. Viņš trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un dueli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Liepājnieks šosezon 14 mačos guvis divus vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un nopelnījis negatīvu lietderību -3.

Vēl uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar 3:6 (0:0, 0:4, 3:2) atzina Otavas "Senators" pārākumu, pretiniekiem pārtraucot četrus zaudējumu sēriju.

Otaviešiem divus vārtus guva un vēl divos asistēja Breiks Batersons. Pitsburgas vienībā divreiz atzīmējās Evans Rodrigess un vienus vārtus guva Kasperi Kapanens.

Teodors Bļugers uz ledus pavadīja 13 minūtes un 32 sekundes, no tām vienu minūti un 41 sekundi mazākumā. Viņam šajā mačā viens metiens pa vārtiem, viens spēka paņēmiens, uzvarēti pieci no desmit iemetieniem un negatīva lietderība -2.

Bļugers šajā sezonā 13 mačos guvis trīs vārtus, atdevis vienu rezultatīvu piespēli un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -3.

Austrumu konferencē visas trīs latviešu komandas ar 14 izcīnītiem punktiem ir viena aiz otras. 12 mačus aizvadījusī "Blue Jackets" ir 11. pozīcijā, bet tai seko "Penguins" un "Sabres" komandas, kurām azotē attiecīgi 13 un 14 spēles. Rietumos "Sharks" ar 15 punktiem 14 spēlēs ir desmitā.

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!