Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā neveiksmīgi maču aizvadīja latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, bet viņa pārstāvētā vienība Kolumbusas "Blue Jackets" ar 4:8 (2:4, 2:3, 0:1) zaudēja Floridas "Panthers".

Merzļikins pirmo reizi kapitulēja jau spēles 33. sekundē, pirmajā periodā ielaida četrus vārtus, otrajā vēl trīs un tika nomainīts, vietu "Blue Jackets" vārtos ieņemot Jonam Korpisalo. Merzļikins atvairīja 18 no 25 metieniem, bet somu vārtsargs pēdējā trešdaļā tika galā ar 14 no 15 metieniem.

"Panthers" rindās ar diviem goliem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Meisons Marčments, tādējādi atkārtojot Floridas kluba rekordu rezultativitātes punktu ziņā vienā spēlē. Personīgais rekords arī NHL debitantam Antonam Lundelam, kurš izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

"Panthers" graujošajā uzvarā "hat trick" guva Sems Reinharts, bet vēl precīzi meta Aleksandrs Barkovs, Ouens Tipets un Makenzi Vīgers. "Blue Jackets" labā divus vārtus guva Patriks Laine, bet pa vienam golam guva Gustavs Nīkvists un Emīls Bernstrēms.

"Blue Jackets" šī bija otrā sagrāve cīņā ar "Panthers" divu nedēļu laikā. 15. septembrī abu komandu duelī Floridas klubs uzvarēja ar 9:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!