Foto: F64

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins atzina, ka ilgi biji gaidījis debiju Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" mājas spēlē, bet to gan nav redzējusi viņa draudzene, raksta medijs "The Athletic".

Merzļikins līdz trešdienai bija aizvadījis divas spēles NHL, taču abas no tām notika izbraukumā. Trešdien aizvadīto mājas spēli pret Edmontonas "Oilers" vārtos sāka soms Jonass Korpisalo, taču pēc četrām ielaistām ripām otrā perioda sākumā viņu nomainīja Merzļikins.

"Tas nav viegli, jo pats esi atdzisis, bet visi pārējie spēlētāji ir iesiluši," pēc spēles teica vārtsargs. "Svarīgi arīdzan noķert pirmo metienu."

Latvijas vārtsargs pirmo reizi nostāvēja "sausā", noķerot visus 19 pa viņam vārtiem izpildītos metienus.

"Ilgi gaidīju pirmo iespēju spēlēt mājās. Šodien tā beidzot pienāca," atzina hokejists.

Taču 25 gadus vecais vārtsargs atklāja, ka viņa draudzene šo spēli palaidusi garām: "Slikti, ka mana draudzene neredzēja maču. Viņa šodien neatnāca. Tā bija pirmā spēle, uz kuru viņa neieradās, tā kā jūtu viņai līdzi. Viņa šeit jau bijusi trīs mēnešus, bet vēl nav mani redzējusi laukumā. Taču sezona ir gara, tāpēc īsti par to neuztraucos."

Par vārtsarga sniegumu tika vaicāts arī komandas galvenajam trenerim Džonam Tortorellam, kurš iepriekš nav slēpis sajūsmu par Merzļikinu. Šoreiz gan speciālists bija salīdzinoši piezemēts savos izteikumos.

"Uzskatu, ka viņš spēlēja labi. Vai tas iededza komandai uguntiņu? Es to nesaskatīju. Tomēr viņš tāpat nospēlēja labi," sprieda Tortorella.

Merzļikins trīs aizvadītajās spēlēs vēl nav piedzīvojis pirmo uzvaru NHL. Latvijas izlases vārtsargs vidēji mačā ielaidis 3,86 ripas, kā arī atvairījis 89,1% metienu.

Kolumbusas klubs ar 12 spēlēs izcīnītām piecām uzvarām ticis pie 12 punktiem, kas nodrošina 11. vietu Austrumu konferencē. Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs piektdien, kad komanda viesosies pie Sentluisas "Blues".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!