Foto: AP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) janvāra labāko debitantu tika atzīts Dominiks Kubalīks, taču viens no sešiem kandidātiem uz šo godu bija arī Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs no Latvijas Elvis Merzļikins, piektdien rezultātus savā interneta mājaslapā apkopoja NHL.

Čikāgas "Blackhawks" čehu uzbrucējs Kubalīks desmit janvāra spēlēs sakrāja desmit punktus un 14 rezultativitātes punktus. Ar desmit gūtajiem vārtiem viņš atkārtoja Aleksam Debrinkatam piederošo vienības rekordu debitantu guvumam vienā mēnesī, ko viņš sasniedza 2017.gada novembrī, un ierindojās dalītā otrajā vietā janvārī visu NHL spēlētāju vidū aiz krieva Aleksandra Ovečkina, kurš 13 reizes janvārī sarūgtināja pretinieku vārtsargus.

Kubalīks ar 21 "golu" ir labākais debitants šosezon, bet ar 32 gūtajiem rezultativitātes punktiem 49 sezonas spēlēs ir ceturtais līgā jaunpienācēju sarakstā.

Merzļikins arī pretendēja uz mēneša labākā debitanta nosaukumu. Viņš janvārī desmit spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras, mačā vidēji ielaizdams 1,72 ripas un atvairot 94,8 procentus pretinieku metienu, kā arī trīsreiz nosargājot savu "cietoksni" neieņemtu.

Pārējie kandidāti uz labākā debitanta balvu bija Vašingtonas "Capitals" vārtuvīrs Iļja Samsonovs, kurš uzvarēja visās sešās spēlēs. Viņš mačā vidēji ielaida savos vārtos 1,69 ripas un atvairīja 94,4 procentus pretinieku metienu, kā arī vienreiz nosargāja savus vārtus "sausā". Ņujorkas "Rangers" aizsargs Ādams Fokss desmit spēlēs tika pie deviņiem (1+8) rezultativitātes punktiem, viņa ampluābiedrs Kolorado "Avalanche" rindās Keils Makars atbildēja ar astoņiem (3+5) punktiem deviņos mačos, bet vēl viens aizsargs Vankūveras "Canucks" vienībā Kvins Hjūzs tādu pašu statistiku sakrāja 11 cīņās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!