Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins no Kolumbusas “Blue Jackets” vienības iekļauts Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas labāko debitantu simboliskajā izlasē, kļūstot par pirmo latvieti, kurš izpelnījies šādu godu.

Ekspertu balsojumā par aizvadītās sezonas labāko vārtsargu, kurš aizvada pirmo sezonu NHL, Merzļikins saņēma 92 balsis, apsteidzot Ņujorkas “Devils” jauno vārtsargu Makenziju Blekvudu. Savukārt trešajā vietā palika Iļja Samsonovs (Vašingtonas "Capitals") ar trim balsīm.

Savā debijas sezonā Merzļikins bija dalītā otrajā vietā NHL aizvadīto “sauso” spēļu ziņā, piecās spēlēs paliekot nepārspēts. Viņš bija starp līderiem arī atvairīto metienu un vidēji ielaisto vārtu ziņā. Latvietis aizvadītajā sezonā palīdzēja komandai gūt arī astoņas uzvaras pēc kārtas.

Merzļikins pagājušajā sezonā “Blue Jackets” sastāvā nospēlēja 33 spēles, kurās vidēji ielaida 2,35 vārtus un atvairīja 92,3% pretinieku metienu.

Līdz šim neviens no latviešiem nav bijis iekļauts NHL sezonas debitantu izlasē.

NHL simboliskajā debitantu izlasē vēl iekļuva aizsargi Keils Makārs (Kolorado “Avalanche”) un Kvins Hjūzs (Vankūveras “Canucks”), kā arī uzbrucēji Dominiks Kubalīks ( Čikāgas “Blackhawks”), Viktors Olofsons (Bufalo “Sabres”) un Niks Suzuki (Monreālas “Canadiens”).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!