Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins kopā ar Kolumbulsas "Blue Jackets" sācis gatavošanos savai debijas sezonai Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Sociālajā tīklā "Twitter" "Blue Jackets" žurnālisti publicējuši bildes un video no treniņa, kurā Merzļikins redzams darbībā. Latvietis nākamajā sezonā debitēs NHL, un vienības ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens iepriekš sacīja, ka Merzļikinam būs daudz iespēju sevi pierādīt.

Merzļikins treniņā strādāja ar komandas vārtsargu treneri Džimu Korsi un citu vārtsargu Veini Vehvilainenu.

Merzļikins pagājušajā sezonā Šveices augstākās līgas komandā "Lugano" regulārajā čempionātā 43 spēlēs caurmērā kapitulēja 2,44 reizes un kopumā atvairīja 92,02% metienu. Savukārt izslēgšanas turnīru viņš aizvadīja neveiksmīgi, jo četros mačos savos vārtos vidēji ielaida 3,95 ripas un atvairīja 87,23% metienu, "Lugano" komandai ciešot neveiksmi pirmajā kārtā. NLA viņš spēlēja kopš 2013./2014.gada sezonas, kopumā aizvadot 210 spēles, kurās vidēji ielaida 2,63 vārtus, atvairīja 92,0% metienu un izcīnīja 15 "sausās" uzvaras. Viņš divreiz tika atzīts par NLA sezonas labāko vārtsargu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!