Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāta spēlē gribējis gūt vārtus, kad Nešvilas "Predators" nomainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, latvietis neslēpa pēc spēles.

Jau vēstīts, ka Merzļikins atvairīja 30 no 32 metieniem, bet "Blue Jackets" divreiz atspēlējās un ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pieveica Našvilas "Predators".

Merzļikins pamatlaika izskaņā pie rezultāta 3:2 pusminūtes pārtraukuma laikā pieslidoja pie galvenā trenera Džona Tortorellas un teica, ka plāno gūt vārtus, ja viņam būs tāda iespēja. Vārtsargs uzsvēra, ka viņš vēlējās būt godīgs pret treneri, tāpēc viņu pabrīdināja.

"Ja godīgi, es domāju par vārtu gūšanu," apstiprināja Merzļikins, kura teiktais citēts kluba mājaslapā. "Šīs ir sezonas beigas, tāpēc būtu jautri gūt vārtus. Es trenerim teicu, lai nebrīnās, ja es gadījumā visu salaidīšu dēlī. Lielāka iespēja bija, ka es kļūdīšos, taču man bija vienalga. Treneris smējās un teica: "aiziet, mēģini."

"Vai jūs redzējāt, kā viņš pie manis piesteidzās? Tik ātru viņu nebiju vēl redzējis. Jā, viņš bija gatavs," pēc spēles sacīja Tortorella.

NHL vēsturē tikai 12 vārtsargiem izdevies gūt vārtus, bet pēdējais, kurš to paveica, bija Peka Rinne 2019./2020. gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!