Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ceturtdien, 8. aprīlī, Kolumbusas "Blue Jackets" rindās uz maiņu nāca Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, izceļoties ar rezultatīvu piespēli, bet viņa vienība ar 4:6 (1:4, 1:2, 2:0) zaudēja Tampabejas "Lightning".

Merzļikins jau spēles sestajā minūtē nomainīja Jonasu Korpisalo, kurš bija ielaidis jau trīs ripas pēc sešiem pretinieku metieniem. Arī Merzļikins nospēlētajās 53:24 minūtēs ielaida trīs vārtus, atvairot 21 no 24 metiena.

Jau spēles 58. sekundē Bleiks Kolmens pārspēja Korpisalo, bet tad minūtes laikā Stīvens Stemkoss un Barklejs Gudrovs panāca jau 3:0 "Lightning" labā, pēc kā somu vārtsargu nomainīja Merzļikins.

Spēles 18. minūtē Merzļikins izcēlās ar savu pirmo rezultatīvo piespēli sezonā. Latviešu vārtsargs atdeva tālu piespēli Džekam Roslovičam – pēc viņa piespēles precīzs metiens padevās Maiklam del Zoto.


Neveiksmīgas "Blue Jackets" bija pirmā perioda pēdējās sekundes. Pretuzbrukumā Merzļikins atvairīja Raiena Makdonafa metienu, bet "Lightning" hokejists ar atkārtotu mēģinājumu pamanījās ripu iebakstīt "Blue Jackets" vārtos praktiski līdz perioda beigu signālu.'


Otrajā periodā Ross Koltons panāca 5:1 Tampas komandas labā, tad Roslovičs vienus vārtus atguva, bet atkal perioda izskaņā Makdonafs pārspēja Merzļikinu otro reizi. Pēdējā trešdaļā Zaks Verenskis un Makss Domi samazināja rezultāta starpību, bet tas neglāba "Blue Jackets" no zaudējuma.

Citā mačā Pitsburgas "Penguins" rindās laukumā vēl nedevās Teodors Bļugers, bet "pingvīni" ar 5:2 (1:0, 2:1, 2:1) pieveica Ņujorkas "Rangers".

Uzvarētājiem vārtus guva Radims Zohorna, Kriss Letangs, Evans Rodrigess, Džeisons Cukers un Marks Jankovskis. "Rangers" rindās izcēlās Kolins Blekvels un Kevins Rūnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!