Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins stāsies Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos nākamajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā pret Nešvilas "Predators", paziņojis komandas galvenais treneris Džons Tortorella.

Merzļikins neliela ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ izlaida pāris "Blue Jackets" spēles, bet iepriekšējā mačā Karolīnas "Hurricanes" nomainīja kolēģi Jonasu Korpisalo un nospēlēja trešo periodu. Galvenais treneris tagad paziņojis, ka Merzļikins nākamo spēli sāks jau no pirmajām minūtēm, ziņo kluba sociālie tīkli.

"Bija patīkami tikt pie spēles laika iepriekšējā mačā, bet rezerves vārtsargiem šādās situācijās ir grūtāk sajust savu ekipējumu. Vismaz man tā ir. Viss ir nedaudz dīvaināk. Iesaistīties spēlē pie tāda rezultāta nav patīkami," sarunā ar vietējiem žurnālistiem sacīja Merzļikins.

Merzļikins priecājās, ka traumas dēļ viņam nevajadzēja izlaist ilgāku laiku, jo šādā neparastā sezonā tas var maksāt pārāk dārgi.

"Labi bija tas, ka man nevajadzēja izlaist pārāk ilgu laiku. Šī sezona ir īsa, tāpēc nedrīkst ilgu laiku nespēlēt. Līdz šim esmu aizvadījis piecus vai sešus treniņus un nospēlējis 20 minūtes. Ir tā kā ir. Man ir jābūt gatavam, neraugoties ne uz ko," viņš norādīja.

Merzļikins arī ticis pie jauniem kājsargiem ar citādāku dizainu, un ar tiem viņš darbojās treniņā, taču latvietis nebija pārāk priecīgs. Šie kājsargi vēl esot neievalkāti un cieti. "Man patīk to dizains, bet nepatīk paši kājsargi. Man bija slikts treniņš, un par to neesmu priecīgs. Nezinu, cik daudz laika man vajadzēs, lai tos ievalkātu. Es gribu tos izmantot, bet nevaru."

Šajā sezonā Merzļikins aizvadījis septiņas spēles, kurās vidēji atvairījis 90,6% pretinieku metienu un ielaidis vidēji 2,95 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!