Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kas "Global Series" ietvaros notika Tamperē, palika ārpus pieteikuma, bet vārtos stājās soms Jonass Korpisalo, kurš gan neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma.

"Blue Jackets", otro dienu pēc kārtas tiekoties ar Stenlija kausa glabātāju Kolorādo "Avalanche", piedzīvoja zaudējumu ar 1:5 (1:1, 0:3, 0:1) un cieta piekto neveiksmi pēc kārtas.

Dienu iepriekš, Merzļikinam atvairot 30 ripas, "Blue Jackets" zaudēja ar 3:6.

Korpisalo nebija spēlējis kopš 22.marta, kad sezonu noslēdza priekšlaicīgi, lai veiktu iegurņa operāciju, kas pilnvērtīgi palīdzētu atgūties no iepriekš gūtās traumas. Savu sezonas pirmo spēli viņš aizvadīja sestdien, bet kā otrs vārtsargs "Blue Jackets" pieteikumā bija Daņiils Tarasovs.

Tomēr jau pēc 33 sekundēm Korpisalo sarūgtināja viņa tautietis Arturi Lehkonens. Lai gan 12 minūtes vēlāk Būns Dženers vienus vārtus atguva, spēles turpinājumā vēl četras ripas Korpisalo vārtos sameta Martins Kauts, Logans O'Konors, Devons Tēvzs un Alekss Ņūhuks. Ar trīs rezultatīvām piespēlēm "Avalanche" rindās izcēlās Neitans Makinons un Keils Makars.

"Blue Jackets" hokejisti atkal pieļāva daudz metienu pa saviem vārtiem - šoreiz 45 -, kamēr paši Aleksandru Georgijevu apdraudēja 32 reizes.

"Blue Jackets" ar izcīnītiem sešiem punktiem 12 mačos Austrumu konferencē ierindojas 16.pozīcijā un ir pēdējā visā līgā, kamēr "Avalanche" ar 13 punktiem 11 mačos Rietumu konferencē ieņem sesto vietu.

Merzļikins ar komandas biedriem atgriezīsies ASV, kur nākamajā ceturtdienā savā laukumā spēlēs ar Filadelfijas "Flyers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!