Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Elvis Merzļikins nav iekļauts starp kandidātiem uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas labākā debitantu balvu.

Kaldera trofejai izvirzīti trīs kandidāti - Vankūveras "Canucks" aizsargs Kvins Hjūdžs, Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Dominiks Kubalīks un Kolorādo "Avalanche" aizsargs Keils Makars.

Maijā noritēja NHL Profesionālās apskatnieku asociācijas biedru balsojums par iespējamajiem kandidātiem uz balvu. Merzļikins balsojumā ieņēma ceturto vietu aiz Makara, Hjūdža un Bufalo "Sabres" uzbrucēja Viktora Ūlofsona.

Savukārt komandu ģenerālmenedžeru balsojumā Merzļikinam bija sestā vieta starp kandidātiem uz sezonas labākā vārtsarga balvu. Vezina trofejas trīs kandidāti tiks paziņoti piektdien.

Janvārī desmit spēlēs Merzļikins izcīnīja astoņas uzvaras, mačā vidēji ielaizdams 1,72 ripas un atvairot 94,8% pretinieku metienu, kā arī trīsreiz nosargājot savu "cietoksni" neieņemtu. Šajā mēnesī viņš arī pretendēja uz labākā spēlētāja godu visā līgā.

Vārtsargs pēc lieliskā snieguma janvārī uz brīdi bija līderis "sausajās" spēlēs, savus vārtus spējot nosargāt neskartus piecas reizes. Kopumā šosezon viņš laukumā izgāja 33 spēlēs. 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji mačā Merzļikins ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu.

Trešdien NHL pavēstīja trīs kandidātus uz sezonas labākā trenera balvu, kas nodēvēta Džeka Edamsa vārdā. Uz šo trofeju pretendē Merzļikina pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" treneris Džons Tortorella, Bostonas "Bruins" stūrmanis Brūss Kesidijs un Filadelfijas "Flyers" vadītājs Alēns Vinjo.

Jau tagad zināms, ka Ārta Rosa vārdā nosaukto balvu kā labākais vārtu guvējs saņems Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls, savukārt rezultatīvāko spēlētāju balva - Morisa Rišāra trofeja - aizceļos pie Aleksandra Ovečkina (Vašingtonas "Capitals") un Davida Pastrņāka (Bostonas "Bruins").

Tāpat zināms, ka Viljama Dženings vārdā nosaukto balvu saņems "Bruins" vārtsargi Tūka Rasks un Jaroslavs Halāks, jo viņu pārstāvētā vienība regulārajā čempionātā ielaida vismazāk vārtu.

Pārējās individuālās balvas tiks noteiktas balsojumos, bet iepriekš aptaujās noteikti potenciālie kandidāti.

Plānots, ka NHL sezona atsāksies 1. augustā ar 24 komandu turnīru, kas notiks divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!