Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins noslēdzis jaunu piecu gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets", vēsta kluba paziņojums.

Šajā laikā Merzļikina alga būs 27 miljoni ASV dolāru. Merzļikinam līgums ar "Blue Jackets" tagad noslēgsies 2026./2027. gada sezonas izskaņā.

27 gadus vecais Merzļikins savā NHL karjerā aizvadījis 61 spēli, kurā vidēji atvairījis 92% metienu un ielaidis 2,54 vārtus. Viņa kontā arī septiņas "sausās" spēles.

"Vārtsarga pozīcija ir mūsu komandas spēcīgā puse, un Elvis Merzļikins bijis svarīga daļa no tā pēdējo divu sezonu laikā. Tāpēc esam priecīgi panākt vienošanos par līguma pagarināšanu, kas viņu Kolumbusā noturēs vēl sešas sezonas," sacīja "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens. "Viņš ir augumā ražens, atlētisks, un viņam ir liela aizrautība ar hokeju. Mēs ticam, ka viņš būs svarīga sastāvdaļa komandas panākumiem nākamo gadu laikā.

Uz nākamo sezonu Merzļikinam vēl ir spēkā iepriekš noslēgtais līgums, bet 2022./2023. gada sezonā stāsies spēkā jaunais līgums.

Visticamāk, līguma pagarināšana ar vārtsargu no Latvijas nozīmē, ka pārāk ilgi Kolumbusā nepaliks soms Jonas Korpisalo, ar kuru Merzļikins dalīja vietu "Blue Jackets" vārtos iepriekšējās sezonās. Arī Korpisalo ir 27 gadus vecs, bet viņš NHL nospēlējis 160 spēles, vidēji ielaižot 2,90 vārtus un atvairot 90,5% metienu.

"Blue Jackets" izvēlējās Merzļikinu 2014. gada NHL draftā ar 76.numuru, bet pirms savas NHL karjeras viņš bija Šveices augstākās līgas kluba "Lugano" pamatvārtsargs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!