Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma ar rezultātu 2:3 Pitsburgas "Penguins" hokejistiem.

Merzļikins šajā mačā atgriezās "Blue Jackets" vārtos pēc četru spēļu izlaišanas, un viņam mačā pret "Penguins" darba netrūka. Latvietis tika galā ar 37 no 40 pretinieku metieniem. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām viņu pārspēja Sidnijs Krosbijs, kurš bija precīzs no vārtu priekšas un izrāva savai komandai uzvaru.

Šī Merzļikinam bija 33. spēle šajā sezonā, un viņš vidēji mačā ielaiž 3,41 vārtus un atvaira 90,4% pretinieku metienu.

"Blue Jackets" labā vārtus guva Olivers Bjorkstrands un Džeks Roslovičs, bet "Penguins" rindās bez Krosbija precīzs bija ar Jevgeņijs Malkins un Čeds Ruvedels.

Teodors Bļugers vēl nav atgriezies "Penguins" sastāvā, taču atsācis treniņus ar komandu pēc žokļa savainojuma.

Trešo spēli pēc kārtas izlaida Rūdolfs Balcers, bet viņa Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar rezultātu 3:1 pieveica Sietlas "Kraken", kurai zaudējumu sērija pagarinājās līdz septiņām spēlēm.

Vēl Bufalo "Sabres", kas turpina spēlēt bez Zemgus Girgensona, ar 2:4 piekāpās Dalasas "Stars", piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!