Vārtsargs Elvis Merzļikins jau Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas beigās nevarēja sagaidīt pievienošanos Latvijas hokeja izlasei, jo viņam tā ir kā ģimene, kuras ļoti pietrūka, intervijā Latvijas Hokeja federācijas preses dienestam teica Merzļikins.

"Esmu priecīgs, ka beidzot esmu šeit. Šodien bija labas, īstās māju brokastis. Teikšu atklāti, vakar nogaršoju arī savu mīļāko alu, tā kā ir ļoti patīkami," sacīja Merzļikins. "Mājās neesmu bijis divus gadus. Protams, tie pagāja ļoti ātri. Būt šeit un redzēt pilsētu ir forši."

Merzļikins ar nepacietību gaida spēles pasaules čempionātā Somijā, un viņš jau sezonas beigās domāja par mačiem valstsvienības formā. Jau vēstīts, ka viņš šī iemesla dēļ atteicies no izkaušanās NHL spēlē, kad izcēlās konflikts ar Tampabejas "Lightning" pārstāvi Patriku Marūnu,

"Nevaru sagaidīt pasaules čempionātu. Jau sezonas pēdējās desmit spēlēs iztēlojos, ka esmu Tamperē. Gribu redzēt, kāda būs tā jaunā halle, kā veiksies čempionātā. Būs ļoti patīkami spēlēt kopā ar šiem čaļiem. Šī ir mana ģimene, kuras man pietrūka," turpināja Merzļikins.

Vārtsargs vēl nezināja, kurā pārbaudes spēlē pret Kazahstānu piedalīsies, taču viņš norādīja, ka svarīgi ir sajust savus aizsargus, lai čempionāta laikā sapratne būtu labā līmenī. Merzļikins pauda cerību, ka viņi pieļaus kļūdu pārbaudes spēlē, lai to varētu labot un šādi nekļūdīties čempionātā.

"Man ir ļoti svarīgi nospēlēt vismaz vienu spēli, to teicu arī Harim (Harijam Vītoliņam). Gribu paņemt nedaudz brīvu, jo pēc pārlidojuma man ir ļoti grūti aizmigt, bet svarīgi nospēlēt vienu spēli, lai ieietu ritmā un sajustu komandu. Īpaši svarīgi ir man pazīt savus aizsargus," teica Merzļikins.

Merzļikins šajā sezonā 59 spēlēs sargāja Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus, vidēji ielaižot 3,22 vārtus un atvairot 90,7% metienu. Komanda ar viņu vārtos izcīnīja 27 uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!