Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien pirmo reizi stājās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos, izcīnot uzvaru kluba jauno talantu spēlē pret Ņujorkas "Rangers" komandu.

Merzļikins šogad pasaules čempionāta laikā parakstīja līgumu ar "Blue Jackets", bet piektdien viņam bija pirmā iespēja sevi pierādīt uz laukuma, spēkojoties pret "Rangers" komandas jaunajiem talantiem.

"Blue Jackets" ar rezultātu 6:2 izcīnīja uzvaru, bet Merzļikins kopumā atvairīja 29 no 31 metiena.

Latvijas hokejists sevi lieliski pieteica jau spēles piektajā minūtē, kad "Rangers" spēlētājs nonāca vienatnē ar Merzļikinu, bet viņš, veicot akrobātisku kustību, tvēra ripu. Pirmā perioda izskaņā Latvijas vārtsargam gan nācās kapitulēt, bet otros vārtus viņš ielaida vien pašās mača beigās.

Gandarīts par uzvaru bija arī pats Merzļikins.

"Esmu priecīgs, jo izdevās gūt pirmo panākumu NHL spēlē, kas nebūtu īsti uzskatāma par NHL spēli," smejoties teica vārtsargs. "Ir citāda sajūta uzvilkt NHL komandas kreklu - biju nedaudz satraucies. Esmu tikai cilvēks, tāpēc tas ir normāli."

"Neesmu apmierināts ar ielaistajiem vārtiem, tomēr labi, ka viss notika tieši tā. Man ir daudz jautājumu vārtsargu trenerim Menijam Legasijam. Ar nepacietību gaidu rītdienu, kad satikšu viņu, jo tad varēsim pārrunāt spēli un izanalizēt video. Kopumā uzskatu, ka spēle bija gana laba," par aizvadīto maču teica Merzļikins, paužot vēlmi sastrādāties ar leģendāro NHL vārtsargu.

"Blue Jackets" patlaban aizvada nelielu turnīru, kurā piedalās vairākas citas NHL vienības, lai pārbaudītu savas tuvākās rezerves. Nākamā spēle Merzļikina komandai paredzēta sestdien, kad jāspēkojas ar Minesotas "Wild". Tikmēr pirmā oficiālā pārbaudes spēle Kolumbusas komandai paredzēta 17.septembrī, kad pretiniekos spēlēs Zemgusa Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres".

Citā mačā laukumā devās arī Pitsburgas "Penguins" sistēmā esošais Renārs Krastenbergs.

"Penguins" ar rezultātu 3:4 piekāpās Bostonas "Bruins", pēdējos vārtus ielaižot mazāk nekā divas sekundes līdz spēles beigām. Latvietis maču aizvadīja ceturtajā virknējumā, bet ar rezultativitāti neizcēlās. Šajā klubā aizvadītajā sezonā vietu izkaroja cits Latvijas hokejists Teodors Bļugers, kurš šovasar parakstīja pilnvērtīgu līgumu, tādējādi viņam jauno talantu nometnēs un pārbaudes spēlēs nav jāpiedalās.

Tāpat pārbaudes turnīrā piedalās arī Kristiāna Rubīna pārstāvētā Toronto "Maple Leafs", kas ar 6:2 pārspēja Sentluisas "Blues".

Rubīns spēlēja otrajā maiņā, tomēr arī viņš ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Savukārt Floridas "Panthers" šogad neplāno pārbaudīt savus talantus, bet drīzumā uzsāks treniņnometni, kurā būs arī uzbrucējs Rodrigo Ābols. Spēlētājs lieliski uzsāka maijā notikušo pasaules čempionātu Latvijas izlases rindās, tomēr jau otrajā spēlē salauza pirkstu. Gūtā trauma gan neliedza viņam vēlāk parakstīt debitanta līgumu ar "Panthers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!