Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins no Kolumbusas "Blue Jackets" Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pret Otavas "Senators" vienību guva savainojumu un maču nepabeidza.

Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" vienība ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pārspēja Otavas "Senators", kas uz šo maču izsauca citu latvieti Rūdolfu Balceru, bet viņš mača pieteikumā neiekļuva. Līdz ar to "Blue Jackets" pārtrauca astoņu zaudējumu sēriju.

Mača otrajā trešdaļā "Senators" uzbrucējs Entonijs Duklērs devās uz Merzļikina sargātajiem vārtiem un uztriecās latvietim virsū. Vārtsargs, cenšoties apturēt pretinieka mēģinājumu gūt vārtus, cieta sadursmē. Pie viņa piesteidzās komandas ārsts un tika nolemts, ka Merzļikins spēli turpināt nevarēs.

Līdz ar tam brīdim Merzļikins atvairīja 16 no 18 pretinieku metieniem. "Blue Jackets" vārtus spēles turpinājumā sargāja soms Jonass Korpisalo, kuram tā bija atgriešanās spēle pēc 29. decembrī gūtā savainojuma. Viņš spēlē iesaistījās veiksmīgi un atvairīja 14 no 15 metieniem.

NHL Austrumu konferencē "Blue Jackets" ar 76 punktiem 61 spēlē ierindojas septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!