Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien, 13. martā, aizvadīja savu 100. spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, palīdzot Kolumbusas "Blue Jackets" ar 6:4 (3:2, 2:1, 1:1) pieveikt Lasvegasas "Golden Knights".

Merzļikins savā jubilejas spēlē atvairīja 23 no 27 pretinieku metieniem. Merzļikins karjeras laikā 100 spēlēs ielaidis 264 vārtus, atvairot 91,2 % metienu. NHL karjeras laikā Merzļikins aizvadījis arī divas spēles Stenlija kausā, tādējādi kopā NHL karjerā viņam ir 102 spēles, bet Ziemeļamerikā pārsvarā izceļ regulārā čempionāta mačus.

Par spēles galveno zvaigzni kļuva 18 gadus vecais Kols Silindžers, kurš "Blue Jackets" rindās izcēlās ar "hat trick". Tādējādi Silindžers 18 gadu un 301 dienas vecumā kļuvis par otru jaunāko "hat trick" autoru "Blue Jackets" vēsturē, atpaliekot tikai no Ņikita Filatova, kurš 2009. gada 10. janvārī trīs vārtus guva 18 gadu un 230 dienu vecumā.

Silindžers, kurš ir jaunākais spēlētājs šobrīd visā līgā, šosezon guvis 11 vārtus.

"Blue Jackets" rindās vēl ar vārtu guvumiem izcēlās Patriks Laine, Olivers Bjerkstrands un Ēriks Robinsons, kurš pašā mača izskaņā ripu raidīja jau tukšos vārtos. Merzļikinu šajā spēlē pārspēja Džonatans Markeso, Viljam Karjē, Jevgeņijs Dadonovs un Džeks Eikels.

Svētdien NHL risinājās arī "Winter Classic", kurā Bufalo "Sabres" bez Zemgus Girgensona ierindā ar 5:2 (0:0, 2:2, 3:0) pieveica Toronto "Maple Leafs".

Girgensonu pēdējos mēnešos vajā traumas. Iepriekšējo reizi laukumā viņš devās 25. janvārī, kad atgriezās pēc nepilnu divu nedēļu izlaišanas, bet kopš 17. decembra piedalījies vien četrās spēlēs.

"Sabres" otrajā periodā divreiz atspēlējās, bet pēdējā trešdaļā ar trīs vārtu guvumiem nodrošināja uzvaru. Bufalo komandā pa diviem goliem guva Peitons Krebss un Vinnijs HInostraza, bet reizi precīzs bija Teidžs Tomsons. "Maple Leafs" labā vārtus guva Ondžejs Kaše un Ostons Metjūzs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!