Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins slimības dēļ naktī uz trešdienu bija spiests priekšlaicīgi beigt Kolumbusas "Blue Jackets" spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kamēr uzbrucēju Teodora Bļugera un Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus.

Neveiksmi piedzīvoja arī "Blue Jackets", kas viesos ar 4:5 (3:0, 1:1, 0:3, 0:1) pagarinājumā piekāpās Pitsburgas "Penguins", ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Merzļikins sāka šo spēli un pirmajā trešdaļā neielaida nevienu ripu, atvairot visus septiņus metienus. Tobrīd "Blue Jackets" atradās vadībā ar 3:0, bet otro trešdaļu Kolumbusas vārtos jau uzsāka Maikls Hačinsons, jo Merzļikins juties slims.

Jau pirms spēles Latvijas vārtsargs neesot juties labi, taču vajadzības gadījumā būtu varējis Hačinsonu vēlāk nomainīt, ja būtu tāda vajadzība.

Spēles laikā "Blue Jackets" pat izvirzījās vadībā ar 4:0, tomēr lielo pārsvaru nenosargāja. Noslēdzošā perioda pirmajās četrās minūtēs "Penguins" guva trīs vārtus un panāca 4:4, bet papildlaikā uzvaru nodrošināja pieredzējušais Sidnijs Krosbijs.

Hačinsons atvairīja 35 no 40 metieniem. Bļugera bijusī komanda "Penguins" guvusi piecas uzvaras pēdējos sešos mačos un tuvojas dalībai Stenlija kausā. Uzvarētājiem ar 1+2 izcēlās Krosbijs, bet divi vārti Džeisona Zakera kontā.

Citviet trīs uzvaru sērija pārtrūka Bļugera jaunajai komandai Vegasas "Golden Knights", kas izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Floridas "Panthers".

Bļugers šajā spēlē laukumā pavadītajās 11:17 minūtēs metienus pa vārtiem neveica, taču pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, uzvarēja 43% iemetienu un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Latvietis šosezon 48 spēlēs iekrājis 11 (2+9) rezultativitātes punktus, no kuriem desmit tika gūti "Penguins" sastāvā.

Ceturto zaudējumu pēdējo piecu maču laikā tikmēr piedzīvoja Bufalo "Sabres", kas arī izbraukumā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu, tādējādi lēnām zaudējot iepriekš droši iegūtās "play-off" pozīcijas.

Girgensons šajā cīņā nospēlēja 10:36 minūtes, veica vienu metienu pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Uzvaru mājiniekiem 48. minūtē nodrošināja Hadsons Fešings.

NHL kopvērtējumā "Golden Knights" ar 82 punktiem 64 spēlēs atrodas Rietumu konferences pirmajā vietā. Tikpat punktu ir 65 mačus aizvadījušajai Losandželosas "Kings". Savukārt Austrumu konferencē "Sabres" ar 68 punktiem 63 mačos ir desmitajā vietā, kamēr "Blue Jackets" ar 47 punktiem 64 cīņās ir pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!