Foto: LETA

Gada izskaņā gaidāmajā tradicionālajā Špenglera kausā hokejā vienā apakšgrupā spēlēs latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vienība "Lugano" un Čehijas komanda Hradeckrāloves "Mountfield", kuras sastāvā ir uzbrucējs Andris Džeriņš, paziņojuši organizatori.

Kopā ar šīm abām komandām apakšgrupā spēlēs arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Savukārt otrajā grupā sacentīsies vēl viena KHL vienība Minskas "Dinamo", no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem veidotā Kanādas komanda, kā arī sacensību saimniece "Davos".

Turnīrs šogad notiks jau deviņdesmito reizi, un fināls tradicionāli tiks sākts 31. decembrī pulksten 12 pēc vietējā laika.

Pagājušā gada nogalē "Lugano" sasniedza turnīra finālu, kurā ar 3:4 tika atzīts Kanādas komandas pārākums. Merzļikins vārtus sargāja visu maču.

Tāpat pērn turnīrā piedalījās arī aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā KHL vienība Helsinku "Jokerit" no Somijas, kas piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā. Latvijas hokejists tika iekļauts sacensību simboliskajā izlasē.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa norisinās kopš 1923. gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Pirms trim gadiem par šī turnīra čempionu kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Šveices klubu Ženēvas "Servette".

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010. gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!