Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Elvis Merzļikins otrdien tika nomainīts Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, jo Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella vēlējies viņu glābt no nejaušu neveiksmju pilna mača, pēc spēles atzīmēja amerikāņu speciālists.

Jau ziņots, ka Kolumbusas "Blue Jackets" vienība ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) atzina Filadelfijas "Flyers" kluba pārākumu. Pirmās četras ripas Kolumbusas komandas vārtos ielaida Merzļikins, bet trešajā periodā viņu nomainīja Latvijas hokejists Matīss Edmunds Kivlenieks, kurš arī tika vienreiz pārspēts.

Merzļikinu neveiksmes piemeklēja jau no paša spēles sākuma. Vispirms ripa nonāca viņa cietoksnī pēc metiena no aizvārtes un pāris rikošetiem, bet mača piektajā minūtē uzbrucējs Šons Kuturjē ļoti veiksmīgi paslidināja ripu cauri viņa kājsargiem.

Tortorella pēc mača atzina, ka pirmajā periodā pie vainas bijuši negaidīti ripas atlēcieni. Taču, treneraprāt, komanda būtu arī varējusi spēlēt vienkāršāk.

"Veicām pārāk daudz papildu darbību," izteicās Tortorella. "Tā arī bija daļa no iemesla zaudējumam. Nedomāju, ka aizvadījām sliktu spēli. Noteikti nenospēlējām rezultātam 1:5 atbilstošā līmenī. Taču mums jāturpina sev atgādināt, kādā manierē mums jāspēlē."

Trenerim tika taujāts, vai viņš vēlējies Merzļikinu pasaudzēt no spēles, kurā vārtsargu šķietami piemeklējušas tikai neveiksmes.

"Tas arī ir iemesls," īsi atbildēja Tortorella.

Lai gan trīs no neveiksmēm bijušas papildlaikā vai pēcspēles metienos, Kolumbusa uzvaru nav guvusi jau sešos mačos pēc kārtas. Tortorella gan nedomā, ka pēdējais zaudējums varētu negatīvi ietekmēt spēlētāju psiholoģisko stāvokli.

"Pēc spēles neiegāju ģērbtuvē, tāpēc nevaru pastāstīt, kā viņi jūtās. Taču par to vispār neuztraucos. Mums ir vajadzīgā nostāja un mēs sagatavosimies nākamajai spēlei," treneris neizteica jebkādas bažas.

Ceturtdien komanda atkārtoti tiksies ar Filadelfijas hokejistiem, šoreiz Kolumbusai pretiniekus uzņemot mājās. Filadelfijas komanda ar 60 spēlēs sakrātiem 73 punktiem ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, bet Kolumbusas hokejisti 61 spēlē guvuši 72 punktus, kas vienībai dod astoto vietu austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!