Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien aizvadīs ceturto Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli pēc kārtas, bet uzbrucējs Teodors Bļugers laukumā vēl neatgriezīsies, taču pamazām kāpina noslodzi treniņos.

Merzļikins sevis pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" komandas vārtos uzsāks jau ceturto spēli pēc kārtas. Tādējādi hokejists turpinās šosezon garāko spēļu sēriju. Merzļikins jaunu rekordu uzstādīja pagājušajā mačā, vārtos stājoties trešo reizi pēc kārtas.

Otrs komandas vārtsargs Jonass Korpisalo nesen guva savainojumu un rezervē būs viņš vai Kems Džonsons, kurš šobrīd ir "Blue Jackets" rezerves sastāvā. Pagājušajās trijās spēlēs Merzļikina dublieris bijis Džonsons.

"Blue Jackets" viesosies pie iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvējas Tampabejas "Lightning". Otrdien iepriekšējā savstarpējā mača Merzļikins neitralizēja 37 metienus, palīdzot "Blue Jackets" uzvarēt ar rezultātu 3:1.

Merzļikins šajā sezonā 15 spēlēs vidēji ielaidis 2,72 ripas un atvairījis 91,8% metienu.

Savukārt Bļugers 15. martā guva ķermeņa augšdaļas savainojumu un kopš tā nav atgriezies laukumā. Lai gan sākotnēji "Penguins" prognozēja, ka centra uzbrucējam nāksies nespēlēt vairākas nedēļas, pagājušajās nedēļas svētdienā viņš atgriezās komandas treniņos.

Trešdien hokejists slidoja kopā ar Pitsburgas "Penguins" rezerves sastāvu, taču pret viņu vēl nedrīkstēja pielietot spēka spēli. Ceturtdienas rīta treniņā viņš uz ledus jau pavadījis 80 minūtes, un šķietami jau pavisam drīz atgriezīsies ierindā, raksta medija "Pittsburgh Post-Gazette" žurnālists Mets Vensels.

"Penguins" ceturtdien viesosies pie Bostonas "Bruins", bet Pitsburgas vienības galvenais treneris Maiks Salivans paziņoja, ka Bļugers vēl neatgriezīsies laukumā.

Bļugers šajā sezonā 28 spēlēs guvis četrus vārtus, 11 reizes rezultatīvi piespēlējis un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +8.

"Penguins" ieņem trešo vietu Austrumu divīzijā, bet "Blue Jackets" ir sestā Centrālajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!