Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ir tuvu līguma noslēgšanai ar Nacionālās hokeja līgas klubu Kolumbusas "Blue Jackets" un šajā nedēļas, nogalē, visticamāk, ieradīsies Ziemeļamerikā, vēsta izdevums "The Athletic".

Merzļikinam pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās spēles Šveices hokeja čempionātā, jo viņa pārstāvētā "Lugano" vienība neiekļuva pusfinālā. Latviešu hokeja vārtsargs nekad nav slēpis, ka pēc šīs sezonas plāno izmēģināt spēkus Ziemeļamerikā.

Kā vēsta "The Athletic", 24 gadus vecais Merzļikins šo svētdien vai nākamo pirmdien varētu ierasties Kolumbusā, lai tiktos ar "Blue Jackets" vadību un ģenerālmenedžeri Jarmo Kekalainenu. Visticamāk, ka tikšanās laikā abas puses liks parakstu uz līguma, kas praktiski esot jau saskaņots. Līgums ar Merzļikinu tiks noslēgts uz vienu gadu, tas būšot tā saucamais "entry level" līgums, kas paredz hokejista atalgojumu 925 000 ASV dolāru apmērā.

Visticamāk, pēc līguma noslēgšanas Merzļikins dosies uz Klīvlendu, lai pievienotos "Blue Jackets" fārmklubam Amerikas hokeja līgā – "Monsters". Šajā klubā jau spēlē cits latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks.

"Blue Jackets" izvēlējās Merzļikinu 2014.gada NHL draftā ar 76.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!