Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins tuvākajās dienās varētu pievienoties valstsvienībai, jo viņa pārstāvētā nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" pirmdien, 6. maija, izstājās no Stenlija kausa izcīņas.

Stenlija kausa otrās kārtas sestajā spēlē "Blue Jackets" ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) zaudēja Bostonas "Bruins", visā sērijā piekāpjoties ar 2-4. "Bruins" tādējādi iekļuva Stenlija kausa pusfinālā jeb Austrumu konferences finālā, kur tiksies ar Karolīnas "Hurricanes".

Par spēles galveno varoni kļuva somu vārtsargs Tūka Rasks, kurš atvairīja visus 39 metienus, sesto reizi NHL karjerā Stenlija kausa mačā paliekot "sausā".

Otrā perioda 13. minūtē Davids Krejči ar spēcīgu metienu guva "Bruins" pirmos vārtus, pēdējās trešdaļas vidū nepilnu divu minūšu laikā Markuss Johansons un Deivids Beikss panāca 3:0.

Šī brīža Latvijas hokeja labākais vārtu vīrs Merzļikins pēc sezonas Šveicē martā noslēdza līgumu ar "Blue Jackets" un pievienojās savai jaunajai komandai Ziemeļamerikā. Latvijas izlases vārtsargs bija kopā ar komandu Stenlija kausa mačos, bet Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadība apgalvoja, ka Merzļikins pievienosies Latvijas izlasei pēc "Blue Jackets" izstāšanās no Stenlija kausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!