Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ielaida tikai vienus vārtus, bet ar to bija par maz Kolumbusas "Blue Jackets" uzvarai, bet zaudējumu sēriju pārtrauca Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins".

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 0:1 piekāpās Vašingtonas "Capitals" hokejistiem.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 18 no 19 pretinieku metieniem. Viņš šosezon 16 spēlēs vidēji mačā ielaidis 4,52 vārtus un atvairījis 86,5% metienu.

Vienīgos vārtus Merzļikins ielaida spēles trešajā minūtē, kad pēc Ērika Gustafsona metiena ripa vārtu priekšā trāpīja pa aizsarga Tima Berni slidu un ieslīdēja starp vārtsarga kājsargiem. Atlikušajā laikā komandas ar rezultativitāti neizcēlās.

Citā mačā "Penguins" ar rezultātu 4:1 izbraukumā pārspēja Arizonas "Coyotes" hokejistus, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 13:25 minūtes, no kurām 2:04 nospēlēja mazākumā. Šajā laikā latvietis pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja 71% iemetienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Berets Heitons mača sestajā minūtē vadībā izvirzīja "Coyotes" komandu, bet turpinājumā četrus bezatbildes vārtus guva "Penguins". Otrajā trešdaļā četru minūšu laikā divus vārtus guva Džeks Gencels, bet trešajā trešdaļā precīzi bija arī Džeisons Zakers un Džefs Kārters.

Ar 39 spēlēs izcīnītajiem 46 punktiem "Penguins" ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, savukārt "Blue Jackets" ar 26 punktiem tikpat spēlēs ierindojas pēdējā, 16. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!