Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella pēc svētdien aizvadītā mača uzteica gan Latvijas izlases vārtsargu Elvi Merzļikinu, gan Ņūdžersijas "Devils" vārtu vīru Makenziju Blekvudu.

Jau ziņots, ka Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" vienība ar rezultātu 3:4 (2:0, 0:3, 1:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās Ņūdžersijas "Devils" hokejistiem. Latvijas izlases vārtsargs spēles gaitā atvairīja 23 no 26 mājinieku metieniem, bet "bullīšos" tika galā ar pieciem no septiņiem raidījumiem.

"Blue Jackets" treneris pēc spēles atzina, ka galvenā problēma bijusi spēles maniere, brīvi apmainoties ar pretiniekiem ar vārtu gūšanas iespējām.

"Mums bija vairāk nekā 30 vārtu gūšanas iespējas," izteicās Tortorella. "Blekvuda sniegums ir galvenais šīs spēles stāsts. Tik daudz teicamu izdevību nebijām raduši pēdējo trīs vai četru nedēļu laikā. Man nepatika spēles nogrieznis otrajā trešdaļā, kurā pazaudējām savu spēles struktūru un apmainījāmies ar vārtu gūšanas iespējām. Viņi izmantoja savas iespējas, mēs to nepaveicām."

Merzļikinam spēles otrajā periodā nācās kapitulēt trīs reizes 11 minūšu laikā, bet "Devils" šajā trešdaļā neielaida nevienu ripu. Savukārt visas spēles gaitā Ņūdžersijas kluba vārtu vīrs Makenzijs Blekvuds atvairīja 52 no 55 viesu vienības raidījumiem.

"Nevēlos sūkstīties par maču, atskaitot mūsu aizraušanos ar viņu spēles manieri otrajā periodā. Spēlējām pret prasmīgu komandu. Galvenokārt piespiedām viņiem spēlēt mūsu smagnējo hokeju, ar kuru esam bijuši veiksmīgi. Neizmantot iespējas papildlaikā un pēcspēles metienos ir nomācoši. Man jābūt uzmanīgam, lai pārlieku neizrādītu savu neapmierinātību," sprieda Tortorella.

Speciālists veltīja labus vārdus arī Merzļikinam, kurš gan trešajā trešdaļā, gan papildlaikā tika galā ar vairākiem mājinieku vienības izgājieniem.

"Šķiet, ka viņiem papildlaikā bija piecas vārtu gūšanas iespējas. Tad mēs pazaudējām spēles pavedienu. Man nepatika mūsu domāšana papildlaikā. Skatījāmies atpakaļ, to es nesapratu. Lai gan mums pietrūkst vairāku hokejistu, tāpat jāspēlē uzbrūkoši. Elvis arī pēcspēles metienos mums deva iespēju uzvarēt," klāstīja amerikāņu treneris.

Nākamo spēli Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Edmunda Kivlinieka pārstāvētā "Blue Jackets" vienība aizvadīs otrdien, kad viesosies pie Filadelfijas "Flyers" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!