Foto: LETA

Latvijas sporta organizācijām Covid-19 pandēmijas laikā jābeidz domāt tikai par savām interesēm, bet jāiestājas par sporta nozari kopumā, pārliecināts ir jaunais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs. Viņš intervijā portālam "Delfi" pastāstīja par šo un citiem darbiem, kurus apņēmies veikt savā jaunajā amatā.

Pļāvējs par LHF ģenerālsekretāru kļuvis 34 gadu vecumā, amatā nomainot Viesturu Koziolu, kurš tika ievēlēts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) padomē. Pļāvējs ir viens no Entuziastu hokeja līgas (EHL) dibinātājiem, bet vēlāk strādājis gan par LHF, gan 2021. gada pasaules hokeja čempionāta organizēšanas komitejas mārketinga direktoru.

Portāls "Delfi" intervijā LHF ģenerālsekretāra amatu pārņēmušo Pļāvēju izjautāja par jaunajiem pienākumiem, izvirzītajiem mērķiem un Latvijas ieguvumiem, pandēmijas apstākļos rīkojot 2021. gada pasaules hokeja čempionātu. Viņš arī iestājās par to, ka sporta nozare, nodrošinot visas drošības prasības, var atsākt pilnvērtīgu darbu, citādāk sekas ilgtermiņā būs ļoti jūtamas.

Pirmie darbi

Vai šobrīd jau esi pilnībā apjautis, kādi pienākumi tevi sagaida?

Protams. Manā gadījumā par labu spēlē fakts, ka šajā amatā neesmu nonācis no nekurienes. Pie federācijas darba dažādās lomās un dažādos mēros klāt jau esmu vairāk nekā četrus gadus. Biju iesaistīts arī pasaules čempionāta rīkošanā. Hokeja saimniecība un iesaistītās personas man nebūt nav svešas. Lai arī laiks, lai pārņemtu jaunos pienākumus, bija ļoti īss, esmu apjautis amata nozīmīgumu. Man varbūt šobrīd vēl nav atbildes uz visiem jautājumiem, bet man ir izkristalizējies darba plāns.

Iepriekš LHF varas maiņa notika citādākā veidā. Toreiz tā bija revolūcija hokejā. Šobrīd revolūcijas nav, ir tikai kadru maiņa. Esošā vadība paguvusi izdarīt ļoti daudz labu darbu. Ir daudz lietas, kuras ir jāpārņem un jāturpina. Kad tas viss tiks aptverts un apgūts, tad varēs soli pa solim skatīties, kādu artavu varu dot no sevis. Tad arī varēs saprast, cik daudz ir manās rokās, cik daudz būs nepieciešama citu kompetenču centru iesaiste. Protams, ir grūti paredzēt, kas notiks rīt un parīt, bet pie strādāšanas neziņā esmu pieradis, šie apstākļi man nav sveši. Es pat daudz brīvāk un labāk jūtos stresa apstākļos, kad ir intensīvs darba ritms.

Aigars Kalvītis un Viesturs Koziols bija tandēms ar spēcīgu politisko ietekmi, kas noteikti spēlējis lomu, lai iegūtu finansējumu no valsts līdzekļiem, tostarp arī pasaules hokeja čempionāta rīkošanai. Kas tev jāizdara, lai būtu tikpat ietekmīgs aizkulisēs un lai turpinātu iet pa šo iemīto taku?

Latvijas hokejam Aigara un Viestura ietekme politiskajās aprindās nāca tikai par labu. Daudzas durvis bija vieglāk pavērt, lai varētu uzsākt sarunas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!