Foto: stock.xchng
Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vadība Rīgā aizvadījusi tikšanos ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vadību, apspriežot līgas attīstības iespējas.

Darba konsultācijās piedalījās MHL izpilddirektors Aleksejs Antonovs un līgas attīstības direktors Sergejs Jakovļevs, kā arī "Dinamo" valdes loceklis Zigmārs Priede un kluba ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis.

Antonovs MHL oficiālajā mājaslapā internetā uzsvēris, ka čempionāta darbības mērķis ir izveidot līgu, kas kalpo tās klubu vēlmēm.

"Kopš MHL izveidošanas pagājuši jau vairāk nekā trīs gadi. Šobrīd viens no mūsu galvenajiem uzdevumiem ir izvēlēties optimālākos ceļus līgas tālākai funkcionēšanai. Šajā jautājumā balstāmies uz MHL attīstības stratēģijas plānu un pašu klubu pieredzi. Ar šādu mērķi arī tiekamies ar klubu vadības pārstāvjiem," citēts Antonovs.

Antonovs augstu novērtējis jauniešu hokeja līmeni Latvijā, izceļot, ka Latvijai ir otra lielākā klubu pārstāvniecība MHL pēc Krievijas. Abās turnīra divīzijās kopumā spēlē četras vienības no Latvijas.

"Mums nepieciešams optimizēt abu divīziju turnīrus, ņemot vērā visu klubu intereses. Bieži vien klubu viedokļi mēdz atšķirties, tāpēc mums jāmeklē zelta vidusceļš," par Rīgā notikušajām sarunām pastāstīja Antonovs. "Ar saviem Latvijas kolēģiem detalizēti izrunājām visus līgas kalendārā gada notikumus un organizatoriskos jautājumus. Mūsu vidū valdīja interesanta, atklāta un ieinteresēta ideju apmaiņa."

Kā zināms, MHL norisinās jau ceturto sezonu un tajā pārsvarā spēlē jaunieši vecumā no 17 līdz 21 gadam.

Iepriekš izskanējusi informācija, ka nākotnē MHL A divīzijas Rietumu un Austrumu konference varētu kļūt par atsevišķām līgām. 2013./14.gada sezonā MHL pilnībā plāno pāriet uz Kanādas Hokeja līgas (CHL) modeli, kurā 63 komandas sadalītas trīs atsevišķās līgās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!