Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miks Indrašis pēc pārbaudes spēles ar Kanādas olimpisko hokeja izlasi novēlēja pretiniekiem veiksmi gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, bet pats gatavojas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas noslēgumam un pasaules čempionātam.

Kā ziņojām, Latvijas izlase piedzīvoja "sauso" zaudējumu ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) pārbaudes spēlē ar kanādiešiem, kuriem komandas lielāko daļu veidoja KHL klubu spēlētāji. Miks Indrašis šai spēlē atzīmēja 100. maču valstsvienībā.

"Šajā Kanādas izlasē nebija izteiktu zvaigžņu, visi no KHL un Šveices līgām, zināmāki, bet savās komandās tik un tā TOP spēlētāji," sarunā ar portālu "Delfi" atzina Indrašis. "Kanādiešu spēles stilu pārāk neskatījāmies, vairāk koncentrējāmies uz savu spēli. Kaut kas izdevās, kaut kas nē. Neizdevās gūt vārtus, kas ir slikti. Dažbrīd labi nospēlējām vidējā zonā, ko treneris arī prasa. Vēlāk analizēsim spēli, tad jau redzēsim, ko darījām pareizi, ko nē."

Svētdienas pretiniekiem Latvijas izlases uzbrucējs novēl veiksmi Olimpiādē, taču par turnīra favorītiem kanādiešus nenosauc. "Lai kanādiešiem veicas, bet es pagaidām uz viņiem lielas cerības neliktu. Man šķiet, ka zviedri vai tie paši krievi būs interesantāki," saka Indrašis.

Šajā mačā Indrašim bija jāspēlē pret savu komandas biedru Rīgas "Dinamo", kanādiešu aizsargu Karlu Soleriju. "Ja, pāris reizes viņam kaut ko uz laukuma pateicu, lai interesantāk pašiem," smejas Miks.

Gatavojoties šim mačam, viens no Latvijas izlases vadošajiem spēlētājiem Mārtiņš Karsums pēc viena no treniņiem atzinās, ka esot bijis ļoti smagi, un tam piekrīt arī Indrašis. "Martiņš gan nebija nedēļu slidojis, tāpēc viņam bija grūtāk nekā pārējiem," pasmaida Miks. "Protams, bija grūti un smagi, arī man bija brīži, kad šķita – gals klāt, bet veiksmīgi tiku galā! Hārtlija un [Rīgas "Dinamo" trenera Ģirta] Ankipāna darbā atšķiras tikai nianses, sīkumi. Abi treneri prasa strādāt, darboties, skriet un cīnīties, bet Hārtlijs varbūt vairāk pievērš uzmanību nūjas novietojumam, ķermeņa pozīcijai uz laukuma, tādām niansēm."

Februāra vidū kad KHL čempionātā būs pārtraukums uz olimpisko spēļu laiku, Rīgas "Dinamo" komanda atgriezīsies Šveicē, kur aizvadīs nelielu pārbaudes turnīru. Kādi plāni uz šīm spēlēm? "Protams, uzturēt sevi tonusā," saka Indrašis. "Cik sapratu, mums tur būs divi treniņi dienā; izbraucam krietni ātrāk, jo spēles augstkalnē. Špenglera kausā pirmajā dienā šķita – nu kā nevar paspēlēt, bet katra nākamā spēle arvien grūtāka un grūtāka, pēdējā šķita, ka nu jau uz laukuma pēdējā stundiņa klāt. Labi, ka tagad dodamies ātrāk, ieiet kalnu ritmā. Pēc tam jānospēlē godam pēdējās spēles KHL, un tad jau atkal Bobam nagos!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!