Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns pēc graujošās uzvaras pār Franciju "Euro Ice Hockey Challenge" turnīra noslēdzošajā spēlē uzteica spēlētāju atdevi un azartu, kas ļāva izcīnīt šo panākumu.

Kā ziņojām, Latvijas izlase Francijas komandu pieveica ar 6:0 (2:0, 1:0, 3:0).

"Atšķirībā no pirmajām divām spēlēm, šodien viss sanāca kā bijām plānojuši," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā citēts Miļuns. "Ja iepriekšējās spēlēs mums daudz kas neizdevās, tad šodien puiši pildīja spēles plānu, kā bijām sarunājuši. Mēs bijām pārāki par frančiem gan kustībā, gan azartā. Trīs spēles trijās dienās - nebija tik viegli, kā izskatījās."

"Priecē tas, ka abi vārtsargi nostāvēja "sausā". Bijām plānojuši, ka spēles laiku abi dalīs uz pusēm," treneris uzslavē spēlētājus. "Priecē, ka jaunā maiņa neielaida nevienus vārtus, bet žēl, ka neiemeta, jo izdevību bija gana daudz. Varbūt tos momentus, ko neizdevās realizēt šajā turnīrā, izdosies atlikušajā sezonā un pasaules čempionātā, kas šobrīd ir visaktuālākais. Par turnīru paliks pozitīvas atmiņas, jo jaunie spēlētāji ieguva labu pieredzi. Cerams, ka labākais sniegums visiem vēl priekšā, īpaši U20 spēlētājiem. Paldies visiem par atdevi, mērķtiecību, nopietno attieksmi, disciplīnu. Paldies hokeja federācijai par uzticēšanos!"

Pēc šā turnīra Ēriks Miļuns pievērsīsies darbam ar U20 izlasi, gatavojot to gaidāmajam pasaules čempionātam A grupā, kas gada nogalē notiks Kanādā. Kā ziņojām, uz EIHC turnīru Bledā tika aizvesti vairāki U20 izlases kandidāti, kurus treneris vēlējās redzēt "darbībā", lai izlemtu par uzaicināšanu uz valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!