Foto: F64

Latvijas U-20 hokeja izlases kandidāti, kuri pārbaudes turnīrā Bledā spēlē Latvijas pieaugošu valstsvienībā, cīnās līdzvērtīgi ar pārējiem, uzskata komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Latvijas hokeja izlase piektdien cieta "sauso" zaudējumu spēlē ar Baltkrieviju Bledā notiekošā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīra otrajā mačā. Latvijas hokejisti zaudēja ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:2, 0:1).

"Spēle bija spraiga, bet baltkrievi šodien bija nedaudz labāki. Salīdzinot ar mums, baltkrievi šodien izskatījās svaigāki. Kopumā cīņasspars bija, bet emocijas varēja būt vairāk. Jāsaka, ka baltkrievi pelnīti uzvarēja. Tomēr, ja mēs būtu izmantojuši savas izdevības, izgājienus viens pret vārtsargu vai vēl citus momentus, iespējams, būtu cits rezultāts. Jāņem vērā, ka mūsu sastāvs tomēr gan jauns, gan eksperimentāls," Latvijas Hokeja federācija (LHF) citē Miļunu.

Šajā mačā pieaugušo valstsvienības rindās debitēja vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals. Debitējot astoņpadsmit gadu un 105 dienu vecumā, Grigals kļuvis par visu laiku jaunāko vārtsargu Latvijas valstsvienībā.

"Ja mēs runājam par U-20 puišiem, tad Grigals nostāvēja labi. Darīja, ko varēja. Noteikti baltkrievi varēja iemest vairāk. Divās aizvadītajās spēlēs U-20 hokejisti pagaidām nav zaudējuši savus mikromačus. Izņemot divas maiņas, viņi spēlēja visu laiku. Pozitīvs ir tas, ka U-20 kandidāti cīnās kā līdzīgi, nekrīt ārā," atzīmēja Miļuns.

Tiesa, izlases galveno treneri neapmierina sliktā momentu realizācija.

"Neskatoties uz diviem zaudējumiem, ir saglabājusies pozitīva atmosfēra. Šodien zaudējām objektīvi. Vakar bijām pelnījuši uzvaru, bet šodien, visticamāk, ka nē. Puiši noskaņoti rīt izcīnīt uzvaru pār frančiem," uzsvēra Miļuns.

Valstsvienības debitants Grigals šajā spēlē atvairīja 36 no 40 pretinieku mestajām ripām.

"Sākums bija ļoti grūts. Atvairīju pirmos metienus un spēle aizgāja, taču neveiksmīgi iekrita daži goli. Iespējams, pats biju kaut kur vainīgs. Nespējām gūt vārtus un aizķerties spēlē. Vakardienas mačs daudz iespaidoja, jo nespējām atrast sevī dzirksteli. Puiši bija noguruši pēc tik emocionālas spēles," LHF pastāstīja Grigals.

Latvijas hokejisti šo turnīru noslēgs sestdien, kad viņus gaida cīņa ar Francijas valstsvienību, kas piektdien ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Slovēnijai.

Latvija ceturtdien šo pārbaudes turnīru sāka ar sāpīgu neveiksmi, jo pēc ielaistiem vārtiem pamatlaika pēdējā sekundē pēc tam pagarinājumā ar 2:3 nācās piekāpties Slovēnijai, kamēr Baltkrievija ar 3:0 pārspēja Franciju.

Latvijas hokeja izlase septembra sākumā nespēja kvalificēties 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, izšķirošajā cīņā ar rezultātu 2:3 piekāpjoties Vācijai.

Pārbaudes turnīram Slovēnijā Latvijas izlases sarakstā iekļauti divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Hokejistu skaitā ir arī pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, kurš Latvijas izlasi pārstāvējis 11 pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs, bet iepriekšējā sezonā viņš piedalījās tikai pārbaudes mačos.

Valstsvienības sastāvā ir iekļauti astoņi U-20 izlases spēlētāji, kuriem tā būs debija pieaugušo izlases rindās. Vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo", no kuras sastāvā iekļuvuši seši spēlētāji. Trīs hokejisti pārstāv Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubu "Rīga". Divi hokejisti nāk no Polijas un Francijas, pa vienam no ASV, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Šveices, Baltkrievijas un Latvijas virslīgas hokeja čempionāta.

Latvijas izlasi turnīrā vada treneri Ēriks Miļuns un Kārlis Zirnis.

Nākamās Latvijas izlases pārbaudes spēles plānotas nākamā gada pavasarī, kad Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīrā būs jāspēkojas ar Baltkrieviju, Zviedriju, Franciju un Vāciju. Savukārt pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!