Foto: F64

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns paziņojis, ka pametīs savu amatu, jo viņa vadītā komanda neizpildīja izvirzīto uzdevumu un nesaglabāja vietu pasaules čempionāta elites divīzijā.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 hokejisti pārspēlēs par vietas saglabāšanu elites divīzijā sērijā līdz trim uzvarām ar 0-2 piekāpās Somijas vienaudžiem, atkal atgriežoties pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

"Uzdevumu saglabāt vietu elitē neizpildījām, un tas nozīmē, ka man laiks ir aiziet un dot iespēju citam. Iemesli neveiksmei bija vairāki, gan subjektīvi, gan objektīvi," portālā "championat.com" citēts Miļuns. "Protams, pats turnīrs mums bija laba skola. Pateicos puišiem par spēli un teicu, ka nebijām tālu no mērķa."

"Šiem puišiem priekšā ir laba nākotne, vairākiem no viņiem būs iespēja atkal atgriezties elites divīzijā," turpināja treneris.

Latvijas hokejisti otrajā spēlē pret Somiju piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:4, un Miļuns sacīja, ka pievīla disciplīna. "Spēle mazākumā atņēma daudz spēku. Tāpat arī vairākumā radījām maz momentu. Somija tomēr ir cita līmeņa komanda, kas ir pagājušā gada čempioni."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!