Foto: LETA

Valsts čempioni hokejā Rīgas "Mogo" Latvijas kausa izcīņas finālā ceturtdien atspēlēja trīs vārtu pārsvaru un ar 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) pārspēja Ogres "Kurbads" vienību.

Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju labā izcēlās uzbrucējs Miks Lipsbergs, kurš "Mogo" komandā tika atzīts par labāko spēlētāju. Savukārt "Kurbada" rindās šo godu izpelnījās Renārs Valters.

Spēli abas komandas iesāka piesardzīgi, pirmajās piecās minūtēs bīstamus uzbrukumus neveidojot. Turpinājumā "Mogo" vārtsargs Henrijs Ančs veiksmīgi nospēlēja, apturot pretinieku izgājienu vienatā pret viņu, taču nedaudz vēlāk rīdzinieku uzbrucējs Sergejs Durdins nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Spēlējot vairākumā, burzmu vārtu priekšā izmantoja "Kurbads" uzbrucējs Gatis Gricinskis, kurš atklāja spēles rezultātu.

Tiesa, pēc pāris minūtes jau Rustams Begovs "Mogo" vienībai nopelnīja vairākumu, ko gan neizmantoja, turklāt spēlējot vienādos sastāvos, rīdziniekus no otro vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs. Tomēr, kad līdz perioda beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā septiņas minūtes, Renārs Valters ar spēcīgu metienu no iemetiena apļa guva otros vārtus ogrēniešu labā. Četras minūtes vēlāk Rīgas vienība vēlreiz ieguva tiesības spēlēt vairākumā, tomēr arī šoreiz viņam pārspēt "Kurbada" vārtsargu Guntaru Reisu neizdevās.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē Ogres vienības uzbrucējs Aleksandrs Kerčs juniors nodemonstrēja viņa tēva slaveno lielmeistara pauzi un guva jau trešos vārtus "Kurbada" labā. Pusotru minūti vēlāk ogrēnieši nonāca mazākumā, bet "Mogo" uzbrucējs Edgars Lipsbergs ar metienu no iemetiena apļa guva pirmos vārtus Rīgas komandas labā. Zaudējuši pirmos vārtus, "Kurbads" vēlreiz nonāca mazākumā, un Miks Lipsbergs ar metienu no tā paša punkta panāca jau 2:3. Turpinājumā ogrēnieši arvien paviršāk spēlēja aizsardzībā, tomēr "Mogo" vienībai neizšķirtu tik ātri panākt neizdevās.

Trīsarpus minūtes līdz trešdaļas beigām "Mogo" nonāca mazākumā, taču Begovs izslidoja viens pret Reisu, tomēr "Kurbada" vārtsargs glāba komandu no trešā vārtu zaudējuma. Tāpat arī perioda pēdējās sekundēs lielisks vicečempiones vārtos bija Reiss, neļaujot galvaspilsētas klubam panākt neizšķirtu.

Spēles trešo periodu komandas iesāka piesardzīgi, ar bīstamiem momentiem neizceļoties. Pēc nospēlētām sešām minūtēm "Mogo" vienības spēlējošais ģenerālmenedžeris Elvis Želubovskis izdarīja spēcīgu metienu pa ogrēniešu vārtiem, bet savu uzdevumu augstumos atkal bija Reiss. Tomēr astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām M.Lipsbergs pretinieku aizsardzības zonā atbruņoja ogrēniešu aizsargu Edgaru Adamoviču un panāca neizšķirtu. Ielaiduši vārtus, "Kurbads" zaudēja spēles pavedienu, un Vladimirs Mamonovs jau vadībā izvirzīja "Mogo" hokejistus. Mača pamatlaika pēdējā minūtē Reiss tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču "Kurbads" atspēlēties neizdevās, tādējādi uzvaru ar 4:3 svinēja "Mogo" vienība.

Pēc reglamenta pērnās sezonas Latvijas virslīgas čempionāta finālisti "Mogo" un "Kurbads" kausu izcīņu sāka no otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla.

"Mogo" ceturtdaļfināla pirmajā mačā ar 11:1 pieveica pirmās līgas komandu "Daugavpils"/"LDz Cargo", bet otrajā spēlē Latgales klubs tika uzvarēts ar 6:2. Savukārt pusfinālā rīdzinieki tikās ar "Zemgale"/LLU vienību, pirmajā mačā uzvarot ar 7:1, bet otrajā ar rezultātu 4:3.

Tikmēr "Kurbads" ceturtdaļfināla pirmajā mačā ar 5:2 pārspēja citu pirmās līgas komandu "Prizma"/"Pārdaugava", bet otrajā duelī jau tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 11:3. Pusfinālā ogrēniešiem stājās pretī "Liepāja", ko "Kurbads" pirmajā mačā uzveica ar rezultātu 4:2. Kaut gan otrajā spēlē Ogres vienība piedzīvoja zaudējumu ar 4:6, tomēr tas netraucēja sasniegt finālu.

Bukmeikeru uzņēmums "Optibet" saistībā ar Latvijas hokeja čempionāta jubilejas 80.sezonu šogad atbalsta Latvijas kausa izcīņu un virslīgas Zvaigžņu spēli, kas norisinājās decembrī.

Latvijas kausa izcīņā piedalījās Latvijas virslīgas čempionāta un pirmās līgas komandas. Latvijas kausa izcīņa līdz finālam tika aizvadīta pēc izslēgšanas spēļu principa, un tajā tika aizvadītas divas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!