Panākumu Latvijas hokeja virslīgas spēlē trešdien izcīnīja "Mogo" komanda, kas savā laukumā ar 6:2 (1:1, 3:1, 2:0) pārspēja vienu no kopvērtējuma līderēm "Kurbads".

Spēles pirmajā pusē "Kurbads" izvirzījās vadībā ar 1:0 un 2:1, tomēr noslēdzošajās 35 minūtēs "Mogo" guva piecus bezatbildes vārtus.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Aleksandrs Kerčs juniors, bet pa reizei izcēlās Jānis Brakšs, Vladimirs Mamonovs, Miks Lipsbergs un Livars Lāns.

Tikmēr pagājušās sezonas valsts vicečempionu "Kurbads" sastāvā atzīmējās Renārs Undelis un Pauls Zvirbulis.

Kopvērtējuma galvgalī pa 31 punktam attiecīgi 13 un 14 spēlēs ir "Liepājas" un "Kurbada" komandām, trešo vietu ar 27 punktiem 13 cīņās stabili ieņem "Mogo", bet pa 22 punktiem ir "Zemgale"/LLU un iepriekšējās sezonas čempiones "Rīga"/"Prizma" kontā.

Savukārt turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Sāga 97" un Jūrmalas HASC komandas, kas abas ieguvušas pa četriem punktiem.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!