Foto: Publicitātes foto

"Mogo" hokejisti Latvijas virslīgas spēlē pirmdien viesos ar rezultātu 7:5 (2:1, 4:3, 1:1) pārspēja "Rīgu", turpinot pakaļdzīšanos kopvērtējuma līderei "Zemgale"/LLU komandai.

"Mogo" rindās ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Raimonds Vilkoits, bet Elvim Želubovskim trīs rezultatīvas piespēles. Tikmēr mājiniekiem ar "hat-trick" izcēlās Oļegs Šišļaņņikovs.

Mača sākumā nepilnas minūtes laikā "Mogo" panāca 2:0, bet vēlāk mājinieki vienus vārtus atguva. Otrā perioda pirmajā pusē viesi iemeta trīs bezatbildes vārtus, uz ko "Rīga" atbildēja ar vienu precīzu raidījumu mača vidū. Savukārt trešdaļas otrajā pusē laukuma saimnieki guva divus vārtus, bet "Mogo" bija precīzi vienu reizi, tādējādi rezultāta tablo vēstīja 6:4 viesu labā. Trešajā periodā Vilkoits un Šišļaņņikovs apmainījās ar vārtu guvumiem, kas "Mogo" ļāva svinēt uzvaru ar 7:5.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 44 punktiem 19 spēlēs atrodas "Zemgale"/LLU, kam divus punktus zaudē spēli mazāk aizvadījusī "Mogo", kamēr Ogres "Kurbads" ar 35 punktiem 17 mačos ir trešajā pozīcijā.

Pa 21 punktam ir "Liepājai" un "Rīgai", kuras aizvadījušas attiecīgi 16 un 17 mačus, kamēr punkts mazāk ir "Prizmai", bet "Pārdaugava" 17 cīņu laikā pie punktiem nav tikusi.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte "Rīga 99"/"Tukums", bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola "Pārdaugava".

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja "Kurbads" un "Mogo", bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Liepāja" vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17. februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs", bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!