Hokeja klubs "Mogo"/LSPA otrdien Latvijas čempionāta izbraukuma spēlē ar rezultātu 5:4 pārspēja "Prizma"/IHS hokejistus. "Mogo"/LSPA labā vārtus guva Robs Šremps, Jānis Straupe, Kaspars Saulietis, Renārs Demiters un Elviss Želubovskis, ziņo "Mogo" vienība.

Viesiem vārtos šoreiz stājās Renārs Kazanovs, bet mājniekiem – Rihards Norvaišs. Piektajā minūtē divu minūšu noraidījumu nopelnīja "Mogo"/LSPA uzbrucējs Jānis Ozoliņš, un "Prizma"/IHS vairākumu izdevās realizēt – vārtus guva Artūrs Apfelbaums.

Pirmās trešdaļas vidū Gusts Jegorovs pārspēja Kazanovu arī vienādos sastāvos, panākot rezultātu 2:0 mājnieku labā. Pēc piecām minūtēm precīzs metiens izdevās Robam Šrempam – 1:2.

Pēc pārtraukuma mājiniekiem vajadzēja tikai 83 sekundes, lai Kristers Bormanis gūtu "Prizma"/IHS trešos vārtus, un viesu galvenais treneris Igors Smirnovs Kazanova vietā sūtīja Henriju Anču. Iespējams, tas sapurināja "Mogo"/LSPA hokejistus – deviņu minūšu laikā Jānis Straupe, Kaspars Saulietis un Renārs Demiters guva trīs vārtus, kas viesiem ļāva izvirzīties vadībā 4:3.

Trešā perioda sestajā minūtē Dāvis Straupe pārspēja arī Anču un atkal panāca neizšķirtu. Četrinieki uz tablo saglabājās vēl sešas minūtes. Noraidījumu nopelnīja "Prizma"/IHS trešo vārtu autors Bormanis, un Elviss Želubovskis Norvaiša vārtos iemeta piekto ripu.

Spēles 59. minūtē noraidījumu saņēma viesu uzbrucējs Andris Siksnis, tomēr "Mogo"/LSPA arī mazākumā minimālo pārsvaru nosargāja, izcīnot uzvaru ar 5:4.

Uzvarētājiem par labāko spēlētāju tika atzīts Bruno Bakanovs, bet mājiniekiem – Dāvis Straupe.

Pēc šīs spēles desmit punktus OHL sakrājušas jau trīs komandas – "Liepāja", "Zemgale"/LLU un "Mogo"/LSPA. Tiesa, Jelgavas vienība to paveikusi sešos mačos, bet liepājniekiem un "Mogo" nepieciešamas bijušas septiņas spēles.

Ceturto vietu ar deviņiem punktiem sešās spēlēs ieņem "Olimp"/"Venta 2002" hokejisti, pieci punkti septiņos mačos ir HS "Rīga" vienībai, bet "Prizma"/IHS septiņos mačos atzīmējusies ar trim punktiem. Bez punktiem četrās spēlēs palikusi "Dinaburga", kas joprojām Covid-19 dēļ atrodas pašizolācijā.

Nākamo spēli "Mogo"/LSPA aizvadīs sestdien, 10. oktobrī, 13:30 savā "Mogo" hallē tiekoties ar "Zemgale"/LLU hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!