"Mogo"/LSPA hokeja komandai trešdien pārtrūka septiņu uzvaru sērija "Optibet" Hokeja virslīgas sezonas ievadā, savā laukumā pagarinājumā ar 3:4 piekāpjoties HK "Liepāja" hokejistiem.

Spēles sestajā minūtē, spēlējot vairākumā, "Mogo"/LSPA uzbrucēja Laura Bajaruna metienu atvairīja liepājnieku vārtsargs Māris Jučers, bet pirmais pie ripas bija Deivids Sarkanis, kurš ar atkārtoto metienu pārspēja viesu vārtsargu. Savā vairākumā liepājnieki panāca neizšķirtu. Linards Mazurs-Mago no labā iemetiena apļa meta pa vārtiem, un ripa burzmā atrada spraugu Linarda Lipska sargātajos vārtos. "Mogo"/LSPA otros vārtus noorganizēja Ričards Grīnbergs, kurš uzreiz pēc iemetiena apspēlēja savu aizsargu un nolika ripu pa metienam Rūdolfam Polcam. 20 gadus vecais hokejists meta precīzi vārtu augšējā stūrī, panākot 2:1.

Otrajā periodā tika gūti vieni vārti. Mazurs-Mago pēc cīņas laukuma stūrī piespēlēja Klāvam Plānicam, kurš ar precīzu plaukstas metienu panāca neizšķirtu. Trešā perioda vidū viesi izvirzījās vadībā, turklāt tiesneši sākumā nemaz nepamanīja, ka ripa pēc Dmitrija Seļutina metiena šķērsojusi vārtu līniju. Pēc video noskatīšanās vārtu guvums tika apstiprināts. Izlīdzinājums tika panākts vairākumā. Skaista "Mogo"/LSPA hokejistu saspēle beidzās ar precīzu Bajaruna metienu – 3:3.

Papildlaikā liepājniekiem izdevās aizskriet ātrajā pretuzbrukumā, kurā pēc Māra Mieža piespēles Lipski pārspēja Mazurs-Mago, nodrošinot HK "Liepāja" uzvaru ar 4:3.

Par labāko spēlētāju Mogo/LSPA komandā tika atzīts Renārs Demiters, liepājniekiem – Linards Mazurs-Mago.

"Mogo"/LSPA hokejisti sezonas pirmajās septiņās spēlēs guva tikai uzvaras un šajā mačā piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon. Rīgas klubs ar 22 punktiem ieņem pirmo vietu, bet "Liepāja" ar 17 punktiem ierindojas trešajā pozīcijā.

"Dinaburga" nespēja izcīnīt pirmo uzvaru šajā sezonā un piekāpās "Zemgale"/LLU savā laukumā ar rezultātu 5:7 (3:0, 2:4, 0:3).

Daugavpils komanda pārliecinoši iesāka spēli un pirmo trešdaļu noslēdza ar rezultātu 3:0.

Otrās trešdaļas laikā viesu komanda nomainīja vārtsargu, kas palīdzēja mainīt spēles gaitu. Otrās trešdaļas beigas un trešā trešdaļa izvērtās neveiksmīga mājiniekiem, jo "Zemgale"/LLU guva piecus bezatbildes vārtus.

Uzvarētāju komandā ar četriem rezultativitātes punktiem (2+2) izcēlās Artūrs Ozoliņš, bet pa vienam vārtu guvumam tika Iļjam Grekovam, Ričardam Briņecam, Aleksandram Novikovam, Patrikam Zabusovam un Andrejam Zajacam.

Daugavpils komandā divus vārtus guva Artjoms Tretjakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!