"Mogo"/LSPA sestdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē pēc diviem periodiem atradās iedzinēju lomā pret Daugavpils "Dinaburgas" hokejistiem, bet spēli beidza ar graujošu uzvaru, pēdējā periodā gūstot astoņus vārtus.

"Mogo"/LSPA pieveica Daugavpils "Dinaburgu" ar 9:2 (0:0, 1:2, 8:0).

"Mogo"/LSPA labā trīs vārtus guva Andris Siksnis, pa vieniem – Renārs Demiters, Krišjānis Rēdlihs, Martins Laviņš, Elviss Želubovskis, Juris Ziemiņš un Gatis Gricinskis.

Viesu rindās izcēlās Iļja Olonovs un Fjodors Jarovinskis.

Viesi otrā perioda sākumā minūtes un 12 sekunžu laikā ieguva divu vārtu pārsvaru. Vispirms Olonovs iemeta vairākumā, kad noraidīts bija Gatis Gricinskis, bet Jarovinskis pēc tālas Vladislava Barkovska piespēles izgājienā viens pret vienu ar mājinieku vārtsargu Henriju Anču panāca 2:0.

Pirmos vārtus mājinieki guva vien 29. minūtē, kad Demiters pārspēja Uldi Čalpu.

Līdz perioda beigām viesi nopelnīja desmit soda minūtes, taču "Mogo"/LSPA tos vārtu guvumā pārvērst neprata.

Pēc vēl viena noraidījuma Denisam Berdņikam 42. minūtē vairākumā mājinieki beidzot rezultātu izlīdzināja, bet ripas viena pēc otras viesu vārtos sāka birt 48. minūtē pēc precīza Rēdliha metiena.

56. minūtē vēl attiecības laukumā nokārtoja un 2+2 soda minūtes katrs dabūja Želubovskis un Vabiščevičs, bet tad jau rezultāts bija 7:2.

Ančs mājinieku vārtos tika galā ar 19 no 21 pretinieku metiena.

Par labāko spēlētāju "Mogo"/LSPA rindās atzina Siksni, bet "Dinaburgas" vienībā – Barkovski.

Čempionāta līdere ar 27 punktiem 16 spēlēs ir "Olimp"/"Venta 2002", ar 25 punktiem 19 dueļos seko "Mogo"/LSPA, bet vēl par punktu mazāk 15 mačos iekrājusi "Zemgale"/LLU. "Liepājas" rēķinā ir 21 punkts 17 mačos, "Prizma"/IHS 19 dueļos iekrājusi desmit punktus, "Dinaburgai" ir astoņi punkti 17 dueļos, bet "Rīgai" - seši punkti 11 spēlēs.

2020. /2021. gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas".

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21. gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!