Foto: RIA Novosti/Scanpix
Naktī uz pirmdienu mūžībā aizgājis leģendārais padomju hokeja treneris Viktors Tihonovs, vēsta Krievijas mediji.

84 gadus vecais Tihonovs jau oktobrī tika ievietots vienā no prestižākajām Maskavas slimnīcām, Burdenko vārdā nosauktajā slimnīcā, tomēr speciālisti viņa dzīvību glābt nespēja. 

Iepriekš publiskajā telpā parādījās informācija, ka leģendārais krievu hokeja speciālists slimības dēļ vairs nevar pastaigāt, un savās mājās iziet ārstēšanās kursu. Pēc Tihonova dzīvesbiedres teiktā, viņš slimnīcā pirmo reizi bijis septembrī, bet no 24.septembra viņam bija noteikts ārstēšanās kurss mājās. Oktobrī Tihanova nonākšana slimnīcā tika skaidrota ar diagnozi sirds nepietiekamība.

Tihonovs savā trenera karjerā vadījis Latvijas klubu Rīgas "Dinamo". Rīgas "Dinamo" viņš sāka trenēt 1968.gadā, un tobrīd komanda spēlēja PSRS hokeja līgas trešajā divīzijā. Piecu sezonu laikā Rīgas klubs nokļuva PSRS Augstākajā divīzijā. Tihonovs Rīgā strādāja līdz pat 1977. gadam, kad kļuva vienlaicīgi gan par PSRS izlases, gan Maskavas CSKA galveno treneri. Savu trenera karjeru viņš noslēdza 2004.gadā. Viņš kā galvenais treneris izcīnījis trīs olimpiskās zelta medaļas, kā arī deviņas reizes kļuvis par pasaules čempionu.

Tihonovs ir uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!