Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nedēļas nogalē 72 gadu vecumā miris Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolorādo "Avalanche" ilggadējais ģenerālmenedžeris Pjērs Lakruā, ar kuru kluba vadībā Latvijas hokeja izlases aizsargs Sandis Ozoliņš izcīnīja Stenlija kausu.

Lakruā mūžībā aizgāja Lasvegasā no Covid-19 slimības komplikācijām, ziņo medijs NBC.

Funkcionārs 1994. gadā kļuva par Kvebekas "Nordiques" ģenerālmenedžeri un kopā ar komandu pārcēlās uz Denveru, klubam mainot īpašniekus. Ģenerālmenedžera pienākumus viņš pildīja līdz 2006. gadam, bet pēc tam atkāpās no amata un bija kluba prezidents līdz 2013. gadam.

Jau pirmajā sezonā Denverā, 1995./1996. gadā, "Avalanche" komanda ar Ozoliņu sastāvā triumfēja Stenlija kausā. Pirms sezonas Lakruā veica maiņas darījumu, kurā komanda ieguva tieši Latvijas hokejistu. Ozoliņam vietā Sanhosē "Sharks" ieguva uzbrucēju Ovenu Nolanu.

Savukārt piecus gadus vēlāk "Avalanche" vienība vēlreiz izcīnīja Stenlija kausu. Laikā, kad Lakruā strādāja "Avanalche" klubā, vienību trīsarpus sezonas pārstāvēja arī aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Funkcionārs ģimenē izaudzināja divus dēlus. Viņa dēls Ēriks Lakruā bija profesionāls hokejists, kurš laukumā gāja astoņās NHL sezonās, divarpus sezonas pavadot "Avalanche" vienībā kā Ozoliņa komandas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!