Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien 70 gadu vecumā mūžībā aizgājusi Čehijas hokeja leģenda Josefs Augusta, vēsta Čehijas Hokeja federācija.

Augustas vadībā Čehijas hokeja izlase 2000. un 2001. gadā kļuva par pasaules čempioni. Savukārt 1999.gadā viņš zelta medaļu kaklā kāra kā valstsvienības galvenā trenera asistents.

Spēlētāja karjeras laikā viņš 1974., 1975. un 1978. gadā kļuva par pasaules vicečempionu Čehoslovākijas izlases sastāvā, bet 1969. gadā Augusta ieguva bronzu. Tāpat viņš 1976. gadā Insbrukā kļuva par olimpisko vicečempionu.

Augusta trenera karjeru sāka 1987. gadā pie Jihlavas "Dukla" stūres. Valstsvienības treneru kolektīvu viņš papildināja 12 gadus vēlāk, kļūstot par vēl vienas čehu leģendas Ivana Hlinkas asistentu, bet vēl gadu vēlāk viņš kļuva par izlases galveno stūrmani. Trīs gadus pēc kārtas viņš bija līdzās komandai trīs pasaules čempionu titulu izcīnīšanā, bet 2002. gadā pēc zaudējumiem pasaules čempionāta un olimpisko spēļu ceturtdaļfinālos līgums ar Augustu netika pagarināts.

Augusta spēlētāja karjeras laikā astoņas reizes tika kronēts par Čehoslovākijas čempionu. Savukārt trenera amatā viņam pa vienam Čehoslovākijas un Čehijas čempiona titulam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!