Foto: Gata Pabērza kolāža

Aizvadītā nedēļa izrādījās laba Latvijas hokejistiem NHL – uzbrucēji meta vārtus, vārtsargi – ķēra ripas, nopelnot spēles zvaigžņu laurus. Par mūsējo gaitām lielajā līgā vairāk nekā ierasts rakstīja arī sporta medijs MVP, tostarp par Rūdolfu Balceru, kurš šobrīd pēc kārtīga drifta pa četriem klubiem hokeja hierarhijā novēlies stāvu zemāk...

Ķīlnieks hokeja ellē. Rūdolfs Balcers izdzīvo NHL biznesa skaudro pusi

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Rūdolfs Balcers kopš pagājušās vasaras izbridis dziļu purvu. Pēdējo septiņu mēnešu laikā otrpus Atlantijas okeānam viņš pielaikojis jau ceturtā kluba formastērpu. Tagad attapies vietā, caur kuru savulaik izkārpīja sev ceļu uz NHL. Kā atzīst Rūdolfs pats, šobrīd viņš atrodas ellē, hokeja džungļos...

Lasīt vairāk

Caur Rīgu uz Eirolīgu? Ukraiņu 'Prometey' treneris par pieredzi Latvijā, ambīcijām un latviešiem

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ronens Ginzburgs ir Latvijas un Igaunijas Basketbola līgā spēlējošā ukraiņu kluba "Prometey" galvenais treneris, un viņa vadībā komanda ir ne vien galvenā favorīte uz līgas čempiontitulu, bet arī viena no favorītēm cīņā par Eirokausa titulu un ceļazīmi uz ULEB Eirolīgu. Sarunā ar MVP izraēliešu treneris stāsta par basketbolu un karu, Latvijas–Igaunijas līgu, latviešiem un niansēm, spēlējot Pasaules kausā, kur vadījis Čehijas valstsvienību.

Lasīt vairāk

Sliktākie vārtsargi, labākais treneris. Artūrs Šilovs meklē NHL recepti Vankūverā

Foto: AP/Scanpix/LETA

Ceļš, kas nav bijis no gludākajiem, taču ikkatrs solis sperts uz priekšu. Ne reizes neapstājoties. Pārbaudījumi, un arī apskaužama uzticība. 21 gadu vecais Artūrs Šilovs kļuvis par jaunāko latviešu vārtsargu, kurš devies laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē. Kāpēc Vankūveras "Canucks" iespēju deva tieši tagad, un kāda nākotne sagaida Šilovu?

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā izstāstījām stāstu par leģendāro futbola bumbu, kas Deglava tilta galā jau kopš neatminamiem laikiem atgādina par sporta karaļa klātbūtni līdzās esošajā stadionā, taču nu, teritorijas rekonstrukcijas juku laikos, var nonākt autā, kā arī mūsu platuma grādos tik populārā "adidas" zīmola pretrunīgo pagātni cauri gadsimtiem.

Kas gaidāms "MVP"

Šo nedēļu jau esam uzsākuši ar Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta likstu apkopojumu Raimonda Rudzāta izpildījumā, mēģinot skaidrot pagaidām pieticīgo tautas interesi par savulaik latviešu fanam teju svēto sporta pasākumu. Vēl iepazīsimies ar latvieti, kas pavisam nesen trasē sīvi spēkojās ar aktuālo F-1 pasaules čempionu, lūkosim saprast studentu sporta popularitātes fenomenu Ziemeļamerikā, kā arī ar kādu interviju pieliksim punktu renes sportu sezonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!