Foto: Gata Pabērza kolāža

Pagājušajā nedēļā sporta medijs MVP ieskrējās, bet šajā jau celsies spārnos kopā ar hokeja turnīru, kas lepni nes pasaules čempionāta nosaukumu un pēc dažām dienām sāksies Rīgā. Tiesa, tā slava un nozīme vairāk mērāma lokālā mērogā, kas nozīmē – sporta dzīve negrasās apstāties arī citās zemēs un sporta veidos. Tāpēc turpinām turēt roku uz pulsa visam, un īsumā atgādināsim par to, kas mums šķita interesants aizgājušajā nedēļā.

Trīs vārtsargi, vieni vārti – kurš būs Latvijas hokeja izlases 'mūris' pasaules čempionātā?

Foto: DELFI kolāža

Analizējot, vai Latvija cienīga saukties par hokeja vārtsargu lielvalsti, viņmēnes secinājām, ka šajā pavasarī mūs gaida patīkamas raizes – izlases vārtu vīru trio atlasīt no neierasti plaša meistaru loka. Nepilnu mēnesi pirms pasaules čempionāta par nespēlēšanu paziņojot Elvim Merzļikinam, šī rotaļa kļuva intriģējošāka, jo tagad jau aktuāls jautājums: kurš būs Boba Hārtlija Nr.1? NHL ledu nule kā sajutušais Matīss Kivlenieks, miera un stabilitātes etalons Jānis Kalniņš vai nemitīgos uzlidojumos saviem vārtiem Šveicē rūdītais Ivars Punnenovs – kurš šopavasar ir gatavāks kļūt par "mūri"? Kopā ar ekspertiem svēra, mērīja un filtrēja Ulvis Brože.

Lasīt vairāk

Bulciņas brokastīs un divi litri kolas dienā. Ne tavs ierastais MVP – Nikola Jokičs

Foto: AP/Scanpix/LETA

Viņš piedzima basketbola ģimenē, kurā viņu priekšā jau gaidīja divi ievērojami vecāki brāļi. Abi spēlēja oranžo bumbu, vecākais – profesionāli. Brāļi turējās cieši kopā, cits citu atbalstot, un kopā pārcēlās arī uz Ameriku, kur pastarītim atmirdzēja visspožākie NBA starmeši... "Hei, es zinu šo stāstu!" jūs teiksiet: "Tas ir par Kristapu!" Ne šoreiz. Stāsts ir par Nikolu Jokiču – savdabīgu serbu puisi, kas līdz pat pilngadībai neļāva basketbolam diktēt savu dzīvi, taču jau pēc dažām nedēļām, visticamāk, tiks nosaukts par pasaules spēcīgākās līgas vērtīgāko spēlētāju.

Lasīt vairāk

Raimonds Rudzāts: 'Persiks' Ščerbatihs un citi (treneru darba) augļi

Foto: Mareks Gaidamovičs

Treneru institūcija Latvijā esot ļoti nenovērtēta. Tā mīl uzsvērt paši cunftes priekšstāvji, un – viņiem var piekrist. Taču, ja priekšplānā izvirzās tādi aroda "vēstnieki" kā Viktors Ščerbatihs – par to nav jābrīnās, savā komentārā raksta Raimonds Rudzāts. Skarbs iztirzājums par to, cik patiesībā viegli ir iešaut pašiem sev kājā un diskreditēt pēc savas būtības pareizu un atbalstāmu lietu.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušās nedēļas sākumā Kitija Laksa pavēra aizkulises cīņai par iekļūšanu pasaules labākās sieviešu basketbola komandas rindās, kā arī pielikām punktu rakstu sērijai, kurā daudzu mēnešu garumā stāstījām par 20 izcilākajām sporta spēļu komandām Latvijas sporta vēsturē – tematiski saskaņoti noslēdzot ar stāstu par hokeja izlasi, kas 2000. gada pasaules čempionātā Sanktpēterburgā aizspēlējās līdz pat ceturtdaļfinālam, pa ceļam atstājot kaunā arī superzvaigznēm piepumpēto Krievijas "bārbiju".

Kas gaidāms "MVP"

Jau šonedēļ Rīgu okupēs hokejs un nepaliksim malā arī mēs – izcelsim no pagātnes (2006. gada čempionāta Rīgā...) kādu ļoti zīmīgu un nepelnīti piemirstu personāžu, kā arī beidzot nogādāsim līdz jums solīto, bet aizkavēto sūtījumu – stāstu par trim brāļiem, kas ar slidām kājās un nūjām rokās šopavasar pārstāv Latvijas krāsas. Būs arī papildinājums lasītāju iecienītajā Armanda Pučes komentāru kolekcijā, kā arī noskaidrosim talantīgākās ģimenes un pat dinastijas Latvijas vieglatlētikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!