Foto: Gata Pabērza kolāža

Baltie galdauti, rūpīgi salocīti, drīz atgriezīsies plauktos, lai gaidītu nākamos svētkus, un brīvdienas būs galā – jau rīt lielākā daļa no mums atgriezīsies vāveres ritenī, lai steigtu savus pietuvinātos vai attālinātos, taču noteikti jau atkal kaudzē sakrājušos darbus. Medijs MVP par sevi gan var teikt, ka nekur tālu netikām aizsvinējušies – turpinājām ar ierastajiem apgriezieniem un pamazām pat sākam plānot, kā tos palielināt. Taču – neskriesim vilcienam pa priekšu, bet labāk atskatīsimies, kas tā vagonos atceļoja pagājušajā nedēļā.

Ja es būtu Bobs Hārtlijs... Būvējam labāko sastāvu, uz ko var cerēt Latvijas hokeja izlase


Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Kamēr Bobs Hārtlijs veica KHL sezonas pēdējos metrus Omskā, mēs padarījām viņa darbu Latvijas izlases komplektēšanā. Ir dilemma vārtsarga pozīcijā, nav drošības par Rūdolfa Balcera lēmumu, kas var sajaukt visas kārtis, trūkst labroču aizsardzībā un centru uzbrukumā, taču – komanda sanāk. Kāda būs valstsvienības triecienmaiņa, kam uzticēt "Duracell" zaķīšu funkciju ceturtajā virknējumā un kā aizšpahtelēt robus, kas Latvijas hokeja mūrī parādījušies šopavasar – to visu svēra un izvērtēja Ulvis Brože.

Lasīt vairāk

Sniegbaltīte un 19 kamaniņu braucēji. Olimpiskās vienības sastāva ačgārnības


Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Spriediet paši, kur velkama robeža starp kritērijus izpildījušajiem, apšaubāmajiem un... liekajiem." Jānis Freimanis sportistu pēc sportista papētīja viņnedēļ nosauktos Latvijas Olimpiskās vienības elites jeb "zelta" un "sudraba" sastāvus nākamajai – Pekinas olimpisko spēļu ziemai. Secinājums: turīgi dzīvojam! Jo, piemēram, 15 bobslejisti un astoņām vietām vai 19 kamaniņu braucēji uz desmit – tas ir daudz. Īpaši, ja pagājušajā ziemas sezonā nekādus kalnus nav izdevies gāzt, un dažam labam kritēriji pievilkti aiz ausīm.

Lasīt vairāk

Uz olimpiskajām spēlēm pa tēva iemīto taku. Lasmaņu ģimenes talantu fabrika


Foto: DELFI kolāža

Ventspilnieku Lasmaņu ģimenē izauguši divi Tokijas olimpisko spēļu kandidāti. Kārlis Pauls Lasmanis ir viens no panākumiem svētītās Latvijas izlases līderiem mazajā jeb 3x3 basketbolā, viņa jaunākā māsa Rūta Kate Lasmane tuvojas trīssoļlēcēju pasaules elitei. Abu gaitas sportā no sākta gala ar sirdi un dvēseli atbalsta viņu vecāki, sevišķi tētis Uģis Lasmanis – divu olimpisko spēļu dalībnieks akadēmiskajā airēšanā, Latvijas vicečempions basketbolā un pasaules un Eiropas veterānu čempions augstlēkšanā.

Lasīt vairāk

Pagājušajā nedēļā iepazīstinājām ar vēl vienu topošo olimpieti Agati Rašmani, kas izvēlējusies, kā varētu šķist, vīrišķīgu sporta veidu – šaušanu. Lai izcīnītu kāroto ceļazīmi uz Japānu, dobelniecei nācās doties uz Indiju... Armands Puče tikmēr noglabāja uz naktsgaldiņa rozā brilles un racionāli savirknēja teikumos to, kas tad par turnīru ir pasaules čempionāts hokejā, ko šogad uzņemsim Rīgā. Ja no receptes izņem sastāvdaļas "romantika" un "nostaļģija" – sanāk tāds diezgan pliekans tas ikpavasara kārums... Viņnedēļ sporta sabiedrība saņēma arī kādu skumju vēsti – 78 gadu vecumā mūžībā devies olimpiskais čempions Jānis Korāds. Vēl būdams piecpadsmitgadnieks, Rīgā dzimušais peldētājs astoņu dienu laikā laboja sešus pasaules rekordus un gada nogalē starptautiskā aptaujā tika atzīts par pasaules otro labāko sportistu, aizsākot Austrālijas kā mūsdienu peldēšanas lielvalsts tradīcijas. Atvadu vārdi pasaules mēroga leģendai.

Kas gaidāms "MVP"


Nākamajā nedēļā dažādos veidos turpināsim gaidīt pasaules hokeja čempionātu Rīgā un olimpiskās spēles Tokijā, iepazīstināsim ar kādu mums šogad īpašu pasaules mēroga futbola superzvaigzni, sīkāk izzināsim kādu nozīmīgu debiju, kas gaidāma maija vidū Ziemeļamerikā, kā arī aprunāsimies ar kapteini, kura prombūtnē kuģis piedzīvoja katastrofu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!