Foto: Gata Pabērza kolāža

Aiz loga pamazām zogas tuvāk ziema – pieceļoties tā paagrāk, nu jau var gan sarmu zāles stiebros novērot, gan papildu izlocīties, auto vējstiklu skrāpējot. Tāpēc nav jābrīnās, ka ziema viņnedēļ jau bija sastopama arī sporta medija MVP slejās – gan pavadot tos sporta veidus, kas aiziet līdz ar sauli, gan sagaidot tos, kas ierodas ar ledu.

Krīt visi, piecelties izdodas ne katram. Kurp tālāk vedīs Paula Jonasa gaitas motokrosā?

Foto: Red Bull Content Pool

Priekšā ļoti svarīga, iespējams, izšķiroša sezona Paula karjerā – tā mūsu sarunā februāra vidū atzina Kristers Serģis. Gan lūdzot to neakcentēt – lai līdzās citām nepievienotu latviešu braucēja plecos vēl vienu nastu. Tagad, kad pasaules čempionāts aiz muguras, nākas savilkt galus: viens goda pjedestāls Ķegumā, virkne kritienu un savainojumu, devītā vieta sezonas kopvērtējumā. Tālu no teritorijas, kas bija nosprausta kā mērķis... Beidzoties līgumam ar "Standing Construct" komandu – kas tālāk?

Lasīt vairāk

Raivis Ansons ceļā uz NHL. Vai sekos arī brālis?

Foto: Privātais arhīvs

"Ir pamats domāt, ka Ansonam pāreja uz lielo hokeju būs sekmīga. Spēlējot junioros, viņš 125 spēlēs iekrāja 101 punktu, taču, pēc treneru un apskatnieku domām, uzbrucēja galvenais pluss ir viņa atbildīgā spēle aizsardzībā." Ja viss aizritēs gludi, jau nākamajā rudenī jaunais latviešu uzbrucējs nopietni cīnīsies par vietu Pitsburgas "Penguins" sastāvā. Bet tikmēr mājās augumā un meistarībā strauji stiepjas Raivja jaunākais brālis...

Lasīt vairāk

'Pēc jebkuras ballītes iestājas paģiras...' Restarts un apetītes meklējumi Latvijas bobslejā

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Dažādos laikos dažādi vērtēts, panākumu brīžos uz podesta celts, kaut aizkulisēs joprojām apsmaidīts, bobslejs ir bijis savdabīgs Latvijas sporta fetišs. Trakā profesora Rolanda Upatnieka degsmes dzīts, tas savulaik kļuva par latviešu inženērijas izaicinājumu, un pamazām apauga ar labiem sportistiem, zinošiem treneriem un spēcīgām tradīcijām, kuru centrā kā jaudīgs mūžīgais dzinējs savus zobratus griež Siguldas ledus trase. Tomēr visam labajam reiz pienāk gals. Nu, vai vismaz krustceles, kur tāds ir viens no virzieniem (un pavisam noteikti – vieglākais...). Ekonomika šūpojas, elektrības (ledus) cenas aug, jauno talantu trūkst. Pārdzīvojis ne vienu vien krīzi, Latvijas bobslejs dodas iekšā vēl vienā. Uz atgriešanos?

Lasīt vairāk

Tāpat pagājušajā nedēļā, protams, nekādi nedrīkstējām palaist garām jaunās NBA sezonas sākumu – Kristapa Porziņģa un Vašingtonas potenciālo sinerģiju izanalizējot Rihardam Zeilim, savukārt par nedēļas nogales lasāmvielu parūpējās Raiens Reinolds un Jānis Freimanis – pirmajam iegādājoties kādu futbola klubu no Anglijas piektās līgas un dāvājot tai negaidītu pasaules slavu, bet otrajam – par šī Holivudas superzvaigznes aktivitātēm sīki un smalki pastāstot MVP lasītājiem.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā turpinām ziemas sporta tēmu, ko iesākām ar bobsleja aktuālās ainas ieskicēšanu – kā otrie rindā gaidīja skeletonisti. Būs svaiga Armanda Pučes komentāra sleja – šoreiz par sporta veidu, kas ziņās parasti nav pirmajās rindās. Tiesa, kā jau Armanda gadījumā ierasts, par sportu būs mazāk – vairāk par vērtībām, aizkulisēm un cilvēku dažādajām sejām. Būs pastāsts par kādu šobrīd aktuālu futbola komandu, iepazīstināsim ar pasaules basketbola brīnumbērnu Nr.1, kura dēļ dvēseli velnam būtu gatavs novēlēt ne viens vien NBA ģenerālmenedžeris, un arī kāds kriminālstāsts, kas savulaik savijās ap vienu no Ziemeļamerikas sporta populārākajām sporta zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!