Foto: Gata Pabērza kolāža

Lai gan vienīgais no trim pretendentiem, kurš šajās nedēļās turpina cīņu par savu 21. tenisa "Grand Slam" titulu, ir spānis Rafaels Nadals, sporta medijs MVP viņnedēļ uzrakstīja par abiem pārējiem – gan ļoti atšķirīgā gaismā. Un vēl, kā jau iepriekš solīts, bija daudz par hokeju – kas jau nākamnedēļ dodas uz olimpisko turnīru Pekinā. No tā nekur neaizmukt arī tuvākajās dienās.

Armands Puče: Kā pietrūkst Briedim un Džokovičam


Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Te, protams, iederētos teikums par klauniem, bet – tas nevienam nepalīdzēs. Jo kā redzams – Briedim pašam to visu vajag. Un, ja cilvēks sevi šādā veidā apmierina – vai mums skauž?" vaicā Armands, taču šajā slejā vairāk gan sniedz atbildes – kā nu to saredz un izprot. Par diviem lieliem čempioniem, kas izgaismoja profesionālā sporta kaktus, kuros ikdienā starmešus neviens nespīdina – tāpēc, ka nav diži, ko lepoties...

Lasīt vairāk

Biznesa ģēnijs no mazās Šveices. Kā Rodžers Federers pārvērta savu talantu 'zeltā'


Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lai 37 gadu vecumā atteiktos no desmit miljoniem, kas nolikti uz galda stāv tavā priekšā – lai cik titulēts būtu atlēts, tā šķiet vai nu greznība vai muļķība. Tobrīd jau bijušais tenisa ranga līderis Rodžers Federers izdarīja tieši to, tomēr pierādīja pretējo – noraidītos desmit pārvēršot... 600 miljonos. Lai gan karjeras sākumposmā pieļāva daudz muļķību, šobrīd 40 gadus vecais sportists atguvis zaudēto ar uzviju un apliecinājis pasaulei: ja galva atrodas pareizajā vietā, nesasniedzamu lietu nav.

Lasīt vairāk

Ozols, kurš apcēla Ozoliņu. Latvijas hokeja nākotnes aizsargs


Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Nonākšanu Rīgas "Dinamo" rindās viņš pats sauc par nejaušību, taču dažos mēnešos pierādījis, ka patiesībā jau viss noticis likumsakarīgi – savos 20 gados Patriks Ozols KHL līmenī nemulst un nesen nopelnīja līgas labākā jaunā spēlētāja laurus. Savā salīdzinoši īsajā karjerā paspējis nopelnīt kapteiņa uzšuvi gan Latvijas U-18 izlasē, gan Latvijas čempionāta sudraba komandā, taču uzspēlēt arī komandā, kas sezonas laikā izcīnīja tikai vienu uzvaru... Šodien Patriks nosaukts arī Latvijas olimpiskās komandas sastāvā. Teju desmit sezonas KHL pavadījušais aizsargu treneris Oļegs Orehovskis, kurš Rīgā ieradās kā Sergeja Zubova palīgs, bet palicis arī dezertējušā krieva pēcteču štābos, iekšējās sarunās atzinies, ka viņš pirmo reizi redzot 20 gadus vecu hokeja aizsargu, kurš spēlētu TĀ...

Lasīt vairāk

Hokeja tēmu pagājušajā nedēļā turpinājām arī divos citos rakstos: Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš plašā intervijā neslēpa aizkulises, aprakstot neapskaužamo situāciju, kādā komanda atrodas vien dažas nedēļas pirms pēdējo astoņu gadu laikā nozīmīgākā turnīra, savukārt okeāna otrā krastā turpinās NHL prestižākā rekorda medības, un noskaidrojām – kāpēc Ziemeļamerikas komūna tur īkšķus, lai "mužiks" Aleksandrs Ovečkins noķertu un apsteigtu "aristokrātu" Veinu Grecki. Par futbolu savukārt liek runāt "Riga FC" – galvenā trenera statusā piesaistot kadru, par kuru vienkārši nebija iespējams neuzrakstīt. Jānis Freimanis izpētīja vācu presi un personiski sazinājās ar kolēģiem Vācijā, lai Torstena Finka portrets būtu gan precīzs, gan nezināmām detaļām bagāts.

Kas gaidāms "MVP"


Šajā nedēļā atklāsim 'MVPersonība' 2022. gada sezonu – ar viesi, ko Latvijas sporta žurnālisti dēvē par vienu no pateicīgākajiem un saistošākajiem sarunu biedriem, kāds mūsu platuma grādos vispār atrodams. Parunāsim par Latvijas hokeja izlases olimpisko startu, parunāsim par kādu zaudējumu Latvijas basketbolam, parunāsim par neveiklo situāciju ap boksa čempionu Mairi Briedi, un, jā – izskatās, ka šī būs nedēļa, kad beidzot varēsim atļauties arī mazliet parūcināt motoru. Un vēl kāds amerikāņu gangsteris, kas pagrieza kājām gaisā NHL ikdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!