Foto: Gata Pabērza kolāža

Tā kā Latvijas vasarai joprojām turpinās ieilgusi personības dalīšanās, sporta medijs MVP pagājušajā nedēļā mēģināja pievilināt labākus laika apstākļus, uz garāku sarunu aicinot meiteni no pludmales – pagājušā gada Latvijas labāko sportisti Tīnu Graudiņu. Vērojot laiku aiz loga – šķiet, ka būs izdevies. Tiesa, katrās zilajās debesīs atradīsies pa mākonim. Šī loma šoreiz tika hokejam...

Ulvis Brože: ielaidiet padzīvot bēniņos pie somiem jeb kurp dodas Latvijas hokejs

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Tiek uzskatīts, ka pasaulē ir trīs valstis, kurās populārākais sporta veids ir hokejs. Divas no tām jau trešo reizi pēc kārtas savā starpā sadalīja pasaules čempionāta zeltu. Trešā ir Latvija. Vai desmitā vieta ir mūsu spēka patiesais atainojums? MVP hokeja apskatnieka kopsavilkums par izlases spēli aizvadītajā čempionātā un Latvijas hokeja agregātstāvokli kopumā.

Lasīt vairāk

'MVPersonība': Tīna Graudiņa par konfliktiem, treneriem, Amerikas latviešiem, nakti Lielajā kanjonā

Foto: Kadrs no video

Tokijas olimpisko spēļu pusfināliste pludmales volejbolā Tīna Graudiņa gadu maijā tika atzīta par 2021. gada Latvijas labāko sportisti. "MVPersonība " 10. epizodē aicinājām Tīnu aprunāties ne tikai par viņas un Anastasijas Kravčenokas dueta gaitām un attiecību drāmām, bet arī it kā nopelnīto, bet nesaņemto naudu, piedzīvojumiem Amerikā, bikini un nākotni – ne tikai sportā.

Lasīt vairāk

Kurš maksās? Kāpēc Latvija atkal raujas rīkot lielo hokeju un kā tas beidzās iepriekšējoreiz

Foto: F64

Nav aizritējis pat gads kopš Latvija pandēmijas ierobežojumu gūstā sarīkoja līdz šim visnegribētāko pasaules hokeja čempionātu. Pēc gada Latvija atkal kļūs par turnīra organizatori. Bet – kāda tad bija 2021. gada pasaules čempionāta finanšu bilance? Cik iztērējām, ar ko pelnījām? Jānis Freimanis ne tikai pārraka ekseļus un savilka pagājušā gada turnīra skaitļus, bet arī iezīmēja gaidāmo pasākumu – kas, pretēji šābrīža skicēm, arī neiztiks bez nodokļu maksātāju palīdzības...

Lasīt vairāk

Ar veseliem diviem materiāliem viņnedēļ sagaidījām šobrīd nozīmīgāko notikumu basketbola dzīvē – lielo NBA finālu. Sešus būtiskus jautājumus uzdeva un pats uz tiem lūkoja atbildēt Rihards Zeilis, Bostonas un Goldensteitas komandu dueli analizējot caur dažādu spēles nianšu, faktoru un kopsakarību prizmu, savukārt Andrejs Siliņš pavēra plašāku priekškaru uz "Warriors" trenera Stīva Kera ģimenes traģēdiju, kas patlaban ļoti iespaido viņa vērtību sistēmu un lietu redzējumu. Oranžā bumba nedēļu arī noslēdza – krāsains Māra Novika svētdienas stāsts par Latvijas basketbolistiem, kas savu meistarību rāda un iztiku pelna šai sporta spēlei ļoti eksotiskās valstīs – Meksikā, Japānā, Indonēzijā un citur.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ analizēsim, kādas ir Latvijas 3x3 basketbola meiteņu izlases iespējas Parīzes olimpiskajās spēlēs debitēt ar līdzīgu veiksmes stāstu, kā tas izdevās puišiem Tokijā, raudzīsim saprast mainīgo Latvijas Olimpiskās komitejas lomu, izvērtēsim neseno Lauras Ikaunieces mēģinājumu atgriezties septiņcīņā, pārlaposim tenisistu pases, būs stāsts no Stenlija kausa atlikušo pretendentu kvarteta un aizraujošs stāsts par sporta skolotāju no Kuldīgas, kurš velosipēda mugurā ļaujas prātam grūti aptveramiem izaicinājumiem, un vienu tādu uzsāks nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!