Foto: Gata Pabērza kolāža

Aizvadītajā nedēļā MVP rakstījām gan par Latvijas sportistiem, kas atraduši sev jaunas darbavietas sava talanta izkopšanai, gan vienu puisi, kurš šobrīd labprātāk sāktu sezonu no nulles.

'Tādā komandā labi nespēlētu pat Patriks Ruā'. Eksperti analizē Merzļikina katastrofālo sezonu

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" šosezon ir NHL vājākā komanda, bet Elvim Merzļikinam ir viena no sliktākajām statistikām vārtsargu vidū. Protams, ne jau Elvis viens vainīgs pie visām Kolumbusas nelaimēm, taču skaidrs, ka arī varoņdarbus viņš nav paveicis. Un patiesībā nemaz nevajag. Jo – kā uzsver Ziemeļamerikas hokeja eksperti, latviešu vārtsargs pārcenšas, un tas efektu pārvērš defektā. Cīņa par izslēgšanas spēlēm "Blue Jackets" vairs nav aktuāla, toties aktuāli ir palīdzēt atgūt pārliecību Merzļikinam, kuram šis ir tikai pirmais no pieciem jaunā līguma gadiem.

Lasīt vairāk

Medaļas un pjedestāli arī zem Kataras karoga? Rebekas Ibrahimas mīklainā atgriešanās

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Gada sākumā svarcelšanas sacensībās atgriezās bijusī Latvijas olimpiete Rebeka Koha. Atgriezās vairs nevis kā Koha, bet gan kā Ibrahima, un nevis zem Latvijas, bet gan zem Kataras karoga. Pēc bērna laišanas pasaulē Rebeka trenējusies vien dažus mēnešus, tāpēc rezultāti ievērojami atpalika no viņas personiskajiem rekordiem. Arī treneris Eduards Andruškevičs, kuru bijusī audzēkne lūdza palīdzēt ar gatavošanos, neslēpj, ka sasniegt iepriekšējo līmeni nebūs viegli.

Lasīt vairāk

Kurš iemetīs 100 punktus? Kāpēc aizsardzība NBA arvien vairāk atgādina Zvaigžņu spēli

Foto: AP/Scanpix/LETA

50, 60, pat 70 punkti. Šajā NBA sezonā līgas zvaigznes sasniegušas vairākus iespaidīgus individuālos punktu gūšanas rādītājus. Arī līgas kopējā rezultativitāte kāpj debesīs, un pagaidām grūti saskatīt iemeslus, lai šis impulss mazinātos. Vai šodienas zvaigznes ir pārāk meistarīgas, vai NBA spēlētāji slinko aizsardzībā, vai pie vainas ir spēles noteikumi, kā un kāpēc pēdējo gadu laikā mainījies NBA basketbols? Centāmies rast atbildes uz šiem jautājumiem.

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā Raimonds Rudzāts uzskaitīja iemeslus, kas viņam liks virzīt izglītības un zinātnes ministres padomnieku Ainaru Bagatski balvai par mūža ieguldījumu sportā, kā arī veicām pirmo ieskatu Itālijas A sērijas klubā "Spezia", kur nākamos četrus gadus pavadīs Latvijas izlases uzbrucējs Raimonds Krollis.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā pastāstīsim par kādu Latvijas jauno hokejistu, kurš vēl vasarā bija gatavs beigt karjeru, bet dažus mēnešus vēlāk ar vārtu guvumu debitēja Latvijas izlasē, Kobi Braienta nāves gagadienā atcerēsimies viņa ienākšanu NBA, pievērsīsim uzmanību Aļonas Ostapenko sniegumam "Australian Open" un apskatīsim vēl citas sportā aktuālas tēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!