Foto: Gata Pabērza kolāža
Profesionālajā sportā atlētiem jau salīdzinoši agrā vecumā nākas pieņemt ļoti nopietnus lēmumus, kas ietekmē viņu karjeru nākotnē. Tā noticis arī ar vairākiem no pagājušajā nedēļā aprakstītajiem personāžiem.

Parakstīja līgumu, jo iedeva slidas. Daniela Goršanova neticamā atgriešanās hokejā

Foto: Zemgale/LLU

Pakāra slidas uz vadža un pielika punktu karjerai. Aizbrauca uz pasaules junioru čempionātu. Debitēja Latvijas valstsvienībā un guva savus pirmos vārtus. Jā, tieši šādā secībā... Daniels Goršanovs pagājušajā vasarā jau bija izplānojis doties pie sava brālēna uz Austriju, lai sāktu pelnīt naudu patstāvīgai dzīvei. Tomēr viņu pierunāja palikt hokejā, bet pēc dažiem mēnešiem viņš jau uzvilka Latvijas izlases kreklu un debijas mačā iemeta ripu norvēģu vārtos.

Lasīt vairāk

Lēmums, kas mainīja NBA vēsturi. Kāpēc Kobe nonāca Holivudā, nevis Ņūdžersijā

Foto: DELFI kolāža (AP/Scanpix/LETA)

Vakarā pirms 1996. gada NBA drafta viss liecināja, ka lēmums par Kobes Braienta draftēšanu jau ir pieņemts. Ka atliek vien nokārtot formalitātes, ļaujot nākamajā dienā no komisāra Deivida Stērna mutes izskanēt Braienta vārdam kā Ņūdžersijas "Nets" izvēlei. Tomēr tā nenotika, un NBA vēsture aizgāja citu ceļu. Vai "Nets" būtu izcīnījusi titulu? Vai Kobem būtu tāds leģendas statuss, kāds tas ir šodien? Vai "Lakers" tiktu pie Šakīla O'Nīla? Vai šodien "Lakers" nebūtu par pieciem čempiontituliem mazāk?

Lasīt vairāk

Raimonds Rudzāts: Serve paralēlajā realitātē

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Globāli Aļona Ostapenko ir Latvijas otra populārākā sporta figūra aiz Kristapa Porziņģa. Vietējā mērogā – balss bez sporta sabiedrības līderes jaudas. Nule kā aizvadījusi teicamu "Grand Slam" turnīru Austrālijā, bet dzimtenē sasniegums uztverts, maigi izsakoties, remdeni. Raimonds Rudzāts lūkoja izskaidrot šo īpatnību.

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā pastāstījām par kriptovalūtu krīzes ietekmi uz profesionālo sportu, kurā tika ieplūdināti miljardiem dolāru, kā arī pievērsām uzmanību mītam par amerikāņu dominanci beisbolā, kas patiesībā ne tuvu nav tikai amerikāņu sporta veids.

Kas gaidāms "MVP"

Šo nedēļu iesāksim, analizējot Bufalo "Sabres" pēkšņo augšāmcelšanos – pēc pamatīgas zaudējumu sērijas rudens pusē ilggadējā NHL pastarīte arī šosezon izskatījās sataisījusies uz dzīvi līgas pagrabā, tomēr nu latviešu uzbrucēja Zemga Girgensona pārstāvētā komanda krāj uzvaru pēc uzvaras un platiem soļiem tuvojas izslēgšanas spēlēm. Turpināsim tēmu ar Siguldas trases lietderību, šoreiz balstoties kādas ārzemju būves pieredzē, aprunāsimies ar vienu no labākajiem Latvijas futbolistiem, kam šosezon nekādi neizdodas noķert veiksmi un ritmu, jau atkal paskaitīsim pasaules sporta miljonus, kas pielipuši pie garnadžu pirkstiem, kā arī iepazīstināsim ar kādu jaunu un ļoti spožu zvaigzni pie hokeja debesīm, kas pēdējos gados jau paspējusi apžilbināt arī Latvijas vienaudžu acis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!