Foto: Gata Pabērza kolāža

Ir jomas, kurās čempionus nesumina un ģīmetnes pie goda dēļa nekar, un – labi, ka tā. Par to MVP kopienai lika aizdomāties Latvijas vadošā sporta ārste Līga Cīrule, kuras pārraugāmo vidū diemžēl arī neiztrūkst tādu, kam izpratne par realitāti kaut kur procesā "nobrukusi". Taču arī neiebraukt otrā grāvī ir māksla – tas savukārt Armanda Pučes fokusā. Citiem vārdiem – pagājusī nedēļa MVP slejās bija vienlaikus spraiga un aktuāla. Un pelnījusi nelielu atskatu.

'MVPersonība': Latvijas olimpiešu ārste par rekordiem, dopingu, zinātni, vakcīnām un idiotiem...

Foto: Kadrs no video

Līga Cīrule jau gandrīz 20 gadus ir Latvijas Olimpiskās vienības galvenā sporta ārste, bet kopš šīgada aprīļa – tās vadītāja. Kas satrauc laikā, kad pandēmijas izkapts pļauj daļu sabiedrības? Kā viņa uztver Viktora Ščerbatiha "daiļradi" un kā – Andreja Rastorgujeva argumentus savas vainas neatzīšanā. Vai LOV jūtas pasargāta no Rebekas Kohas precedenta atkārtojumiem un vai Latvijas sporta medicīna tiek līdzi pasaules tendencēm? Daudz aktuālu jautājumu un daudz interesantu atbilžu vairāk nekā stundu ilgajā video intervijā sērijas "MVPersonība" piektajā epizodē.

Lasīt vairāk

Armanda Puče: 'Koronas' hokejs. Motivējoša krāpšana un neinteresanti bērni

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Armanda Pučes sleja šoreiz pandēmijas blaknēm bērnu un jauniešu hokejā, kas Latvijā nolikts rindā aiz muguras lielajiem onkuļiem, kas ar sportu pelna naudu. Loģiku tajā neatrast, bet likumsakarības gan, pārliecināts Armands, kabatā pagrabinot sīknaudu. "Ko pakampsi no bērnu un jauniešu sporta, no mazajiem hokejistiem? Par visu maksā vecāki paši, visas ledus halles pieder privātajiem uzņēmējiem. Barības ķēdē te politiķiem un ierēdņiem nav interesanti..."

Lasīt vairāk

Tā pazūd nākotnes zvaigznes... Kad beidzas bērnu un jauniešu sports un sākas reālā dzīve

Foto: DELFI

Pāreja no jauniešu uz pieaugušo sportu ir grūtību pilns solis. Gan fiziski, gan emocionāli, gan bieži vien – arī finansiāli. Ko darīt, lai šajā posmā nepazaudētu sportā patiešām perspektīvus jauniešus, kādu Latvijā jau tā nav daudz? Rakstu sērijā "Aiz pjedestāla" Jānis Freimanis izzināja situāciju un risinājumus.

Lasīt vairāk

Tāpat pagājušajā nedēļā Raimonds Rudzāts, ņemot vērā izglītības ministres pausto apņēmību sākt kustināt šo "vanckaru", izsvēra virzienus, kurp tuvākajā laikā Latvijā varētu virzīties jautājums par valsts prēmiju izmaksas principiem un apmēriem. Jo, ja izcilībai kvalificējas spiningotāji un suņu kamanu stūrmaņi, bet ne Briedis, Porziņģis vai Ostapenko – tas varbūt tiešām kaut kas ir šķērsām... Viens no 21. gadsimta spožākajiem bokseriem Menijs Pakjao kāris cimdus uz nagliņas un nostājies uz kara takas ar pašu Rodrigo Duterti – asiņaino Filipīnu vadoni. Ko viņam sola šī kauja par valsts prezidenta krēslu – par to Ingrīdas Upītes rakstā. Tikmēr Evanders Keins cīņās cieš zaudējumu pēc zaudējuma – iepazīstot šā Sanhosē "Sharks" uzbrucēja biogrāfiju, var tikai pabrīnīties, kā viņam jau 12 sezonas izdodas noturēties pasaules labākajā līgā. Hokeja laukumā viņš ir ļoti labs, bet ārpus tā... Nobāl pat daža laba kriminālā autoritāte.

Kas gaidāms "MVP"

Šo nedēļu jau esam uzsākuši ar stāstu par Latvijas amatieru boksa problēmām, kur ilggadējas federācijas bezdarbības un pat kaitniecības rezultātā saimniecība nolaista līdz klinķim un vadzis beidzot lūzis – treneri gatavi runāt atklātu valodu. Par ačgārnībām, nabadzību un mafijas ciešo satvērienu... Turpmākajās dienās sapratīsim, kā starp mazajiem sportot gribētājiem mēģināt atpazīt potenciāla čempiona DNS – sekojot pazīmēm, kuras mums palīdzēja noformulēt Māra Štromberga treneris Ivo Lakučs, paanalizēsim viļņus, ko Latvijas sportā pēdējā laikā sacēluši daži ārzemju treneri, iepazīstināsim ar vienu no retajiem latviešu puikām, kas izpelnījies pirmo numuru kādā no Ziemeļamerikas līgu draftiem, kā arī kādu puisi, kam pēc visām prognozēm šobrīd vajadzēja būt pasaules futbola superzvaigznei, taču dzīve lēma citādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!