Foto: Gata Pabērza kolāža

Gluži kā doktors Džekils un misters Haids, kas iemieso sevī gan labo, gan ļauno, arī Latvijas hokejs ir ļoti daudzšķautņains organisms ar pretrunīgu dabu, par ko sporta medijs MVP saviem lasītājiem jau atkal ļāva pārliecināties aizvadītajā nedēļā, un – ļaus arī šajā. Par to un ne tikai to – tradicionālajā pirmdienas apskatā.

Sazāļotie prāti, naudas verdzība un rašisma smārds. Eksperti par hokeja morālo bankrotu Latvijā

To, ka Latvijas hokeja lauvas sirdi jau daudzu gadu garumā pamazām ārdījusi rašisma gangrēna, sapratām jau vasarā, kad pašmāju spīdekļi cits pēc cita sāka plūst tajā pašā virzienā, kur ukraiņiem salaupītās veļasmašīnas un klozetpodi, proti – uz Krieviju. No saimes, kur vienā galda galā degvīnu lej Juris Savickis, bet otrā ikrus uz baltmaizes rikas ziež Aigars Kalvītis, gan laikam neko citu gaidīt bija naivi – kāda galva, tāda zivs. Jautājums, vai tiešām tas šķiet pieņemami arī visiem pārējiem pie galda sēdošajiem. Un – ko pavasarī par visu šo teiks līdz šim teju vai akli uzticīgais līdzjutējs?

Lasīt vairāk

Vispirms ielauza griestus, tagad lauž karjeru. Georga Golovkova izdzīvošanas skola hokejā

Kuru katru par komandas kapteini neizraugās. Īpaši jau valstsvienībā. Junioru vecumā Georga Golovkova priekšā šķita noklāts sarkanais paklājs, lai būvētu solīdu un panākumiem bagātu karjeru profesionālajā hokejā, taču tad lego klucīši pa vienam sāka brukt. Neīstajos brīžos saplīsa veselība, lielās iespējas slīdēja gar acīm kā izplūdušas ainavas pa vilciena logu, taču jaunais uzbrucējs šoreiz nebija pasažieru sarakstā, bet gan palicis uz perona. Mēģinājums tomēr ielēkt pēdējā vagonā notika hokeja provincē Lielbritānijā, taču stopkrānu norāva Covid-19 – jau atkal visneīstākajā brīdī. Un pēkšņi it kā daudzsološais hokejists attapās uz ielas stūra.

Lasīt vairāk

Ja jau pat spāņi var... Eiropas basketbola 'jaunā vecā' mode naturalizācija kairina arī Latviju

Viņnedēļ noslēdzās 2022. gada Eiropas čempionāts basketbolā, kura laikā nejaušākiem skatītājiem varēja rasties daudz jautājumu par neskaitāmiem brauniem, bostiem, tobijiem un citiem nolīgtiem papildspēkiem Eiropas izlasēs. Liela daļa valstsvienību pat neslēpa, ka īstermiņa sasniegumiem tā apzināti nolūkojusi kādu noderīgu amerikāni. Pirms nākamā Eiropas čempionāta Rīgā teju jādomā, vai Latvijas izlase nepaliks starp retajām, kas neizmanto šo neloģisko priekšrocību.

Lasīt vairāk

Vēl viņnedēļ noskaidrojām, ko šāgada varenie jaunās paaudzes panākumi pludmales volejbolā nozīmē nākotnes izredzēm šo līmeni sasniegt arī pieaugušo konkurencē, iepazīstinājām ar amerikāņu daiļavu Arianu Selesti, kas ringa meitenes statusā UFC biznesā spējusi kļūt par miljonāri, nopelnot vairāk nekā lielākā daļa MMA meistaru, kā arī atgādinājām skaisto stāstu par peldēšanas čempionu Džoniju Vaismilleru, kurš kļuva par kino vēsturē atpazīstamāko Tarzānu.

Kas gaidāms "MVP"

Būs nekrologs kādai klasiskai sporta spēlei Latvijā, būs saruna ar vienu no Latvijas sporta lielākajām zvaigznēm, būs kāda aktuāla skandāla anatomija un kādas spēcīgas dāmas portrets, kas šobrīd uzņēmusies kādu ļoti sarežģītu misiju pašmāju sporta saimniecībā. Pavadīsim pelnītā atpūtā leģendu un nointervēsim kādu ierasti mazrunīgāku personāžu no Latvijas basketbola izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!